ANKARA KAHVALTISINDA ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCELİ 6 TARİF

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTISINDA ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCELİ 6 TARİF

Bir gün boyunca üç ana öğün olmak üzere farklı zamanlarda öğünler bulunur. Bu öğünlerin başında kahvaltı gelir. Hem yetişkinler hem de çocuklar kahvaltıyı düzenli olarak yapması gerekir. Çocuklardan bazıları kahvaltı hazır denmesi ile masada yerini alırken bazıları da yataktan kolunu çeke çeke masaya kadar götürmek gerekir. Ancak bu yöntemler atık geride kaldı. Çünkü çocuklar kahvaltı için büyük istek ve hevesle yatağından kalkarak kahvaltı için hazır bir şekilde yerini alacaktır. Ankara kahvaltısında çocuklar için eğlenceli 6 tarif ile çocuklara kahvaltıyı sevdirecektir.

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA



  • 1.Pizza: bu tarif diğer önceden hazırlanan, bir telefon ile kapınıza gelen ürünlerden değildir. Ankara da pizzanın en doğalını en besleyicisini Ankara kahvaltısı mekanlarında bulabilirsiniz. Bu tarif tost ekmeğini zengin malzemeler ile buluşturarak lezzetli ve eğlenceli bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Sosu için domates salçası ve yoğurt, üzeri malzemesi için peynir ve sucukları yerleştirip fırına verin.
  • 2.Krep: sabah kahvaltının en tatlı finali bu tarif ile yapılabilir. Çocukların asla hayır diyemediği çikolata bu sefer krep ile birleştirilmişti. Ankara kahvaltısında hem lezzetli hem de çocukların isteyerek yiyeceği lezzetlerden biridir. Krep, kahvaltılarda çoğu zaman pratik olması ile kurtarıcı bir tariftir. Aynı zamanda tatlı ve tuzlu olarak hazırlanması ile farklı çeşitlerde sunulabilir.
  • 3.Yumurtalı patates: yumurtayı çoğu zaman tereyağında, sucuklu, rafadan gibi biçimlerde kahvaltı sofralarında görebiliriz. Ancak patates ve yumurtayı aynı anda yemeyi hiç düşündünüz mü? Bu sorunun cevabı Ankara kahvaltısında çocuklar için eğlenceli 6 tarif içerisinde yer almaktadır. Küp biçiminde doğranan patateslerin üzerine yumurta kırılır ve piştikten sonra servise hazırdır.
  • 4.Tost: çocuklara sebze sevdirmek oldukça zordur. Öğle yemeğinde veya akşam yemeği için pişirilen sebze yemekleri çoğu zaman çocuklar tarafından reddedilmektedir. Ancak bu tarif ile çocukların sebzelere bakış açısı değişmektedir. Kabak, renkli biber yani kırmızı ve yeşil biber, peynir ile hazırlanan bu tarif oldukça sağlıklı ve doyurucudur.
  • 5.Kanepe: kanepe bakıldığı zaman çoğu zaman bir davette atıştırmalık olarak sunulmaktadır. Ancak Ankara kahvaltısında bu düşünce değiştirilerek doyurucu bir tarif olarak karşımıza çıkmaktadır. Şöyle ki, krep hamuru hazırlanarak kanepenin alt kısmı pişirilir. Şekilli kalıplar ile kesilir ve lokmalık haline getirilir. Üzeri için krem peynir, domates ve biber ile süslenir.
  • 6.Çilekli süt: bu tarif süt sevmeyen çocuklar için ideal ve eğlenceli bir tariftir. Hazırlanması zaman dahi almayan bu tarif besin değerince yüksektir. İçerisine çilek konulduğu gibi ayrıca muz da ilave edilebilir. Sütün en tatlı hali Ankara kahvaltısında bulmak mümkündür. Sıradan kahvaltılıklar Ankara kahvaltısı mekanlarında oldukça zengin menülere dönüşmektedir.
Ankara kahvaltısında çocuklar için eğlenceli 6 tarifte yer alan bu kahvaltı çeşitleri ebeveynlere sabah zaman kazandırdığı gibi çocuklar için de aynı durum söz konusudur. Okula dinç ve uyanık gidebilmek, enerjik olmak için çocuklara sebze, peynir, süt gibi en temel besin maddelerini içeren malzemeler ile menü oluşturulmuştur. Aynı zamanda çocukların midelerini yormadan, sindirim sistemini rahatsız etmeden gönül rahatlığı ile tüketebileceği çeşitler bulunmaktadır. Mesela hazır paket gıdalarda yer alan pizza hele de sabah kahvaltısında yenir mi? Diye merak eden ebeveynler için tarifin doğal ürünler ile hazırlanması sonucunda çocukların rahatça yiyebileceği çeşitlerden sadece biridir.

Ankara kahvaltısında her çeşit yeniden üretim sürecine tabi tutularak doğal içerikli olarak hazırlanmaktadır. Dolayısı ile sabah kahvaltısında pizza yenilebilir.