ANKARA KAHVALTI SOFRASI NASIL HAZIRLANIR?

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTI SOFRASI NASIL HAZIRLANIR?

Kahvaltı yapmanın zevke dönüştüğü Ankara kahvaltısı mekanlarında mekân tasarımları ve masa düzeni ile bir bütünlük içerisindedir. Kahvaltı masasının olmazsa olmaz çeşitleri vardır. Bu çeşitler her mekânda görülebilecek seçeneklerdir. Ancak Ankara kahvaltısı mekanlarında sofranın hazırlanması, masada yer alan unsurlar özenli bir sofranın göstergesidir. Ankara kahvaltı sofrası nasıl hazırlanır? Diye düşünürken işin uzmanlarından tüyolar verilmektedir. Sofranın şık ve düzenli olması hazırlanan siparişlerinde görselliğine etkisi büyüktür.

Ankara kahvaltı sorası nasıl hazırlanır? Sorusunun işte detayları:

  • Kahvaltı sofrasında ister yöresel menü olsun ister serpme kahvaltı olsun isterse Ankara kahvaltısı olsun masa düzeninde standartlar vardır. Çatal, bıçak, kaşık gibi malzemeler masa da mutlaka bulunması gerekir.
  • Masa örtüsü temiz ve ütülü olması gerekir.
  • Beslenme uzmanları porsiyonların şeklini rastgele seçmek yerine bilinçli olmak gerektiğini vurgulamaktadır. Özellikle kahvaltı porsiyonlarının şeklini dikdörtgen şeklinde olması gerektiğini söyler.
  • Sunumdaki görselliği artırmak için ahşap formlardaki tabakları omlet veya sucuklu yumurta için kullanılması gerekir.
  • Çay fincanı veya bardağından ayrı olarak meyve suyu tüketebilmek için ayrı bir bardak bulundurulmalıdır.
  • Masa da unutulmaması gereken bir diğer detay peçelerdir. Peçete sadece kahvaltı sofrasında değil bütün öğünlerin sofralarında bulundurulmalıdır.
  • Yemeklerin tadı kişilerin damak zevkine göre değişmektedir. Özellikle tuzu, biberi, şekeri, baharatı veya yağı. Dolayısı ile sofra da ekstra baharatlıklar olmalıdır.
  • Kahvaltı sofrasında her parça birbiri ile uyumlu olmalıdır. Renk, desen, biçim gibi konularda bir bütünlük oluşturmalıdır.
  • Kahvaltı sofrasında yer alan tabaklar, peçeteler hatta bardaklar sıradanlıktan uzak olmalıdır. Desenli, renkli. Böylece kahvaltı masasına olan ilgi artar. Ve kişileri masaya çeker.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Ankara kahvaltı mekanlarının marka haline gelmesinde yukarıda saydığımız faktörler büyük rol oynamaktadır. Lezzetler kadar sunum, uyum kısacası görsellikte çok önemlidir. Böylece sofranın görüntüsü iştah açarak insanları kahvaltı yapmaya özendirmelidir. Ankara kahvaltı sofrası nasıl hazırlanır? Sorusuna verilen yanıtlar sadece kahvaltı mekanları için geçerli değildir aynı zamanda evde hanımlar kahvaltı hazırlarken yardımcı olacak bilgiler içermektedir. Sadece yemeğin tadı, tuzu veya kahvaltıların çeşitli olması yetmiyor. Aynı zamanda sofra da nasıl sunulduğu göze ne kadar hitap ettiği de önemlidir.

Kahvaltı sofrasına daha oturmadan her şeyin yerli yerinde olduğunu görmek masanın özenilerek hazırlandığını gösterir. Bu durumda ardından gelecek lezzetlerin tadına olan merak artacak ve iştahlı bekleyişler yaşanacaktır. Kahvaltı sofrasına böyle özen göstermek kısa süre de kahvaltı yapma alışkanlıkların oluşmasına da katkı sağlar. Ancak zaman konusunda sıkıntı yaşayanları Ankara kahvaltısı mekanlarına davet ediyoruz. Çünkü yukarıda saydığımız her sofra kuralına büyük titizlik ile uyularak hazırlanmaktadır.

Günlük hayatta hazırlanan yemekler kadar masa düzenine aynı özen gösterilmiyor veya bu konu da yeterli bilgi paylaşılmıyor. Sofra hazırlama konusunda yetersiz bilgi yemeklerin geri planda kalmasına neden olmaktadır. Hem misafirlerin veya müşterilerin kahvaltının keyfe dönüşmesi aslında sofranın düzenine bağlıdır. Sofra düzeni sadece göze hitap etmez. Aynı zamanda yemek süresi boyunca rahat ve kolay bir şekilde yemek yeme süreci de sağlar.

Ankara kahvaltısı mekanları işletmecileri mutfak bölümünde olduğu kadar salon kısmında da büyük hazırlıklar yapmaktadır. Bu hazırlıkların hepsi müşterilerin rahatlığı düşünülerek yapılır. Sofra düzeni, bütün detaylar düşünülerek masa da yerlerini alır. Ayrıca uyum ve bütünlük açısından da her detay teker teker gözden geçirilir. Dolayısı ile bu konu ile ilgilenen personel gerekli teknik ve donanıma sahip kişilerdir. Ankara kahvaltısı mekanlarında gerek mutfak kısmında gerekse salon kısmındaki dokunuşların hepsi profesyoneldir.