ANKARA KAHVALTISINI MÜKEMMELLİKTEN MUHTEŞEMLİĞE TAŞIYAN 9 TARİF

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTISINI MÜKEMMELLİKTEN MUHTEŞEMLİĞE TAŞIYAN 9 TARİF

Kahvaltı öğünü, keyif alınan öğünlerin başında gelir. Çünkü hazırlanan çeşitler, sofraların titizlik ile hazırlanması bunu gösterir. Sıradan kahvaltılıklar yerine Ankara kahvaltısını mükemmellikten muhteşemliğe taşıyan 9 tarif ile kahvaltı sofralarını bir seviye yukarı taşıyacaktır. İster kendinize ziyafet çekin ister misafirlerinizi davet ederek Ankara kahvaltısı mekanlarında kahvaltıyı keyfe dönüştürün.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


1.Peynir tabağı; Türk kahvaltısının muhteşem ikilisi peynir ve zeytindir. Farklı kahvaltı sofrası görmek istiyorsanız peynirin farklı çeşitlerini bir tabak içerisine sırası ile dizin. Ardından çeşitli meyve kuruları ile tabağı hem görüntü hem de lezzet ile zenginleştirin. Ceviz gibi çerezler ile peynir çeşitleri lezzetli uyum sağlar.

2.Gözleme; Ankara kahvaltısı mekanlarının kalabalık müşteri kitlesine gözlemeler farklı sunumlar ile karşınızdadır. Yani gözlemeleri tek lokmalıklar şeklinde rulo ile servis edilmektedir. Hem yemesi kolay hem de farklı bir tariftir.

3.Tereyağı; Ankara kahvaltısında tereyağı bal ve reçel ile mükemmel bir eşlikçi olarak görebiliriz. Ancak bu sıradanlıktan uzaklaşmak için tereyağını çeşitli otlar ile karıştırarak bir marmelat gibi sürülebilir hale getirilebilir.

4.Ekmek; Türk mutfağında her öğünde ekmeği görmek mümkündür. Çünkü ekmek olmadan yemekten doyularak kalkmak mümkün değildir. Aynı şey kahvaltı içinde geçerlidir. Dolayısı ile Ankara kahvaltısında ekmeğin her çeşidini görebilirsiniz. Ekmeğin üzerine kaşar peynir, sosis, sucuk gibi lezzetleri ekleyerek yepyeni bir kahvaltılık tarif oluşturulabilir.

5.Pastırma; son yıllarda lezzet kadar farklı sunum tarzları da ön plana çıkarılmaktadır. Aynı durum kahvaltı içinde geçerlidir. Hatta sunumunu beğenmediğimiz çoğu çeşidi denemeden elemekteyiz. Dolayısı ile Ankara kahvaltı mekanları menüdeki lezzetlerin sunumuna da ayrı önem vermektedir. Mesela pastırma. Çanak haline getirip içerisine yumurta kırarak sunulan kahvaltı çeşidi büyük beğeni topluyor.

6.Bayat simitler; Türk mutfağında her lezzet için çok sayıda malzeme kullanılır. Ancak hiçbir şekilde malzeme israf edilmez. Bayatlayan ekmekler, simitler çeşitli tarifler ile tekrardan yenilebilir hale getirilmektedir. Ankara kahvaltısı mekanları bu yöntemler ile kendi spesiyallerini oluşturan sayılı mekanlardandır. Bayatlayan simitleri güzelce tereyağında kızarttıktan sonra ortasına yumurta kırıp çeşitli baharatlar ile tatlandırarak farklı ve taptaze bir tarif olmaktadır.

7.Krep: en hafif kahvaltı çeşitlerin başında gelir. Doyurucu olması için arasına çeşitli malzemeler konulabilir. Özel bir tarif olan patatesli veya peynirli krepi Ankara kahvaltı mekanlarında tadabilirsiniz.

8.Poğaça; pastanelerde her an ulaşabileceğiniz bir lezzettir. Ancak hangisi taze veya hangisi yeni bir lezzet olarak damakta unutulmaz tat bırakıyor ki? Ankara kahvaltısı mekanlarında bol malzemeli peynirli -zeytinli ve sıcak sıcak yiyebileceğiniz çeşitler vardır.

9.Pizza; çoğu çocuğun asla hayır demediği lezzetlerden biridir; pizza. Ancak her öğün yenilebilir mi? Ya da yenilen pizzalar ne kadar sağlıklı? Gibi soruları düşünmek yerine Ankara kahvaltısı mekanlarına gelerek ekmek pizzaları çocuklara tattırmalısınız.

Ankara kahvaltısında pek çok çeşit vardır. Ancak yukarıdaki tarifler sıradanlaşan veya klasikleşen tarifleri biraz daha farklılaştırmaya yöneliktir. Böylece insanların hep aynı kahvaltılıkları görmekten lezzet alamamasından yakınmasına Ankara kahvaltısı mekanları şefleri kendi yöntemleri ile çözümler geliştirmişlerdir. Böylece Ankara kahvaltısını mükemmellikten muhteşemliğe taşıyan 9 tarif ile insanların sabahları boş mide ile işe, okula gitmelerini önleyecektir. Ankara kahvaltısı menüsü, her geçen gün geliştirilen yöntemlere, tekniklere uyum sağlamıştır. İnsanların değişen ihtiyaçlarına, farklı damak tatlarına, yeni lezzet arayışlarına yukarıdaki basit ama bir o kadar da göz dolduran tarifler ile çözüm olmaktadır. Müşterilerin mekândan mutlu ayrılması Ankara kahvaltısının keyifli olduğunun en büyük kanıtıdır.