ANKARA KAHVALTISNIN ÇOCUKLARA SAĞLADIĞI FAYDALAR

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTISNIN ÇOCUKLARA SAĞLADIĞI FAYDALAR

Kahvaltı, geceden sabaha kadar geçen sürede harcanan enerjinin karşılanması, vücudun uyanması için yapılması gereken bir öğündür. Uzmanların tavsiyeleri arasında kahvaltı için ideal saatin 9.00 da olması gerektiğidir. Birçoğumuz hafta içinde çok yorulduğundan hafta sonları kahvaltı saatini sarkıtmaktadır. Ancak öğlen saatlerine denk geldiğinde yapılan kahvaltı, kahvaltı olmaktan çıkıyor ve öğünler çakışıyor. Dolayısı ile Ankara kahvaltısı mekanlarına gelerek kahvaltı için siparişlerinizi verin. Kahvaltının aile fertleri ile yapılması özellikle çocuklarda varsa kahvaltı keyfe dönüşür.

Ankara kahvaltısı menüsünde çocuklarında unutulmadığını söylemiştik. Yani çocuklara özel tarifler, protein, vitamin, mineral açısından zengin besinlerin sıralanması çocukları kahvaltı masasına çekmeyi başarmaktadır. Ankara kahvaltısının çeşitli olmasının yanı sıra birde faydaları vardır. Ankara kahvaltısının çocuklara sağladığı faydalar:

  • Çocukların okul çağındaki performansı kahvaltıya bağlıdır.
  • Derslere odaklanma, derste gördükleri bilgileri sonrası için hatırlamada kolaylık için kahvaltı yapmak gerekir. Kahvaltı yapmayan çocuklarda bu performansların düştüğü görülmüştür.
  • Beynin çalışma esnasında ihtiyaç duyduğu enerjiyi kahvaltı yaparak sağlamak gerekir. Öğrenme kolaylığı oluşturmak için Ankara kahvaltısı ilk şarttır.
  • Beyne oksijenden sonra glikoz gereklidir. Glikoz, doğal olarak meyvelerde bulunur. Dolayısı ile meyveye kahvaltıda yer vermek gerekir. Çünkü öğrenmeyi, hatırlamayı güçlendirir.
  • Kahvaltı yapmadan güne başlayan çocuklarda fiziksel performans düşüktür. Yani halsizlik, derse karşı isteksizlik, uykulu hal, baş dönmesi, bulantı, terleme, karın ağrısı gibi şikayetler sıkça görülür. Bir şeyler atıştırılarak bu etkiler azaltılabilir ancak öğrenme üzerindeki olumsuz etkiler kalıcıdır.
  • Ankara kahvaltısı ile güne başlayan çocukların okul saatlerinde daha aktif oldukları görülmektedir. Neden özellikle Ankara kahvaltısı? Diye merak edenler için belirtelim; sıradanlıktan, monotonluktan uzak, doyurucu ve besin değerleri yüksek çeşitleri içermektedir.
  • Çocuk yaşta başlayan kahvaltı yapma ileriki yaşlarda da devam ettirilmesi için önemlidir. Yani alışkanlığa dönüşür.
  • Gelişim çağındaki çocuklarda büyümeyi sağlar ve sağlam bir iskelet, kemik yapısını sağlar.
  • Öğün atlamayan çocuklarda metabolizma ideal çalışır. Dolayısı ile aşırı kilo alımı veya obezite gibi hastalıklara yakalanma riski ortadan kalkar. Ankara kahvaltısı ile güne başlamak hastalıklara yakalanma riskini ortadan kaldırmaktadır.
  • Hastalıklara yakalanma riski düşer. Dolayısı ile çocukların derslerine aralıksız devam etme imkânı sağlar.
  • Kahvaltı eden çocuklar, harçlıklarını abur cubura harcamaları azalır. Tokluk hissi savurganlığı ve zararlı besinlere yönelme eğilimini düşürür. Dolayısı ile öğlen yemeğine kadar aşırı açlık hissi oluşmaz.

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA



Ankara kahvaltısının çocuklara sağladığı faydalar yukarıdaki bilgiler ile sınırlı değildir. Yaşam kalitesini artırmak, sağlıklı bireylerin oluşturduğu huzurlu toplum için kahvaltının alışkanlığa dönüştürülmesi gerekir. Bunun için küçük yaşlarda kahvaltı yapmak gerekir.

Ankara kahvaltısı, pek çok yörenin lezzetlerini içermesi, tarım topraklarında yetiştirilen besinlerin mutfakta lezzetli işlemlerden geçmesi kısacası dört dörtlük bir kahvaltı sofrasıdır.

Ankara kahvaltısı mekanları erken saatlerde kapılarını açmaktadır. Yani ideal olan kahvaltı saati 9.00 da kahvaltı yapmanızı sağlamak için bütün personel iş başındadır. Şefinden, garsonuna, güvenlik görevlisi tam takım hazır müşterilerini güler yüzle karşılar. Ankara kahvaltısı mekanları en çok da anneleri memnun etmektedir. Çünkü kahvaltıya tepkili olan çocuklar, kahvaltı etmeyen çocuklara kahvaltıyı yenden sevdirmektedir. Gerek menüleri gerekse tarifleri ile çocukların ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Ankara kahvaltısı menüleri, İdeal kahvaltılık çeşitlerinden çok daha fazlasına sahiptir. Süt, peynir, zeytin, yumurta gibi çeşitler ideal kahvaltılık çeşitlerdir. Ama Ankara kahvaltısında ekstralar vardır. Ankara kahvaltısının özelliği de bu ekstralardır. Bal, tereyağı, pekmez, yoğurt, reçel, börek, poğaça vb. dolayısı ile çocukların doymaması, seçici olmasına rağmen damak zevkine uygun lezzetleri bulmak zor değildir.