BİR BRUNCH MENÜSÜNDE OLMASI GEREKENLER

blog yazısı ekle !

BİR BRUNCH MENÜSÜNDE OLMASI GEREKENLER

Brunch; sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği arasında kalan sürede tüketilen öğündür. Ülkemizde sabah kahvaltısı önemli bir öğündür ve yıllarca bu gelenek devam ettirilmektedir. Aynı şekilde öğlen yemeği de dikkat edilen, hazırlanan menülerden önemi vurgulanmaktadır. Brunchın ülkemiz için yeni bir macera olması, kısa sürede insanlar benimsemiş ve devam ettirilmektedir.




Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Bir Brunch Menüsünde Olması Gerekenler: proteince zengin besinler ön planda olmalıdır; peynir, yoğurt, süt, yumurta. Aynı zamanda gün içerisinde dinamik olmak için reçel, bal, tereyağı, pekmez gibi besinlerde bulundurulmalıdır. Ayrıca atlanmaması gereken bir unsurda ekmektir. Kepekli, çavdarlı doğal tahıllardan ve undan yapılmış, kişiyi tok tutacak ekmek türleri yer almalıdır.

Brunch öğünü araştırmalar tarafından önemi vurgulanmıştır. Şöyle ki, insan vücudu uyku boyunca kan şekeri düşerek rahatlamaktadır. Ancak beden uyandığı zaman yorgunluk, odaklanamama, uyku hali devam eder ve kan şekeri düşük seviyede kalmaktadır. Bu olumsuzlukları kaldırmak için sabah kahvaltısı, zamanın uzunluğuna bağlı olarak brunch öğününe dönüştürülerek sağlıklı beslenme sürecine dönüştürülür.