ANKARA KAHVALTISI SADECE SAĞLIK DEĞİL AYNI ZAMANDA MUTLULUK KAYNAĞI

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTISI SADECE SAĞLIK DEĞİL AYNI ZAMANDA MUTLULUK KAYNAĞI

Kahve, Türk kültüründe vazgeçilmez bir gelenektir. Bundan dolayı insanlar sabahın ilk saatlerinde güne başlamak için kahve içerlerdi. Ancak aç karnına kahve içmek mideye zarar verebileceği ihtimaline karşı kahveden önce bir şeyler atıştırmak gerekliliği ortaya çıkmıştır. Akşam yemeği veya öğlen emeği gibi zaman içinde bu atıştırma işlemi bir öğüne dönüştü ve kahveden önce yenildiği için de kahvaltı ismini aldı. Hatta öyle ki kahvaltı kelimesi Türk kültürüyle birleşti ve artık ayrı düşünülemez bir hale geldi. Türk mutfağının kahvaltı denildiği zaman standart atıştırmalıkları vardır. Peynir, zeytin, şarküteri ürünleri, yumurta, salatalık, domates gibi. Bütün bu çeşitlerin eşlikçisi de çaydır. Özellikle demleme yöntemi kullanarak çayın 15 – 20 dakika kadar demlemeye bırakarak demini salması beklendikten sonra kahvaltı da keyif ile içilir. Ancak kahve yerini çaya mı bıraktı? Diye bir düşünce oluşabilir. Ancak kahvaltı sonrasında kahve içmek bir gelenekten ziyade bir keyiftir. Özellikle bu bağlamda güne başlamadan yapılan Ankara Kahvaltısı Sadece Sağlık Değil Aynı Zamanda Mutluluk Kaynağı olarak ta kabul edilmektedir.

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Ülkemizi ziyaret eden birçok yabancı turistin ilk olarak denemek istediği Türk Kültürü geleneklerden biri de Türk kahvaltısı ve ardından içilen Türk kahvesidir. Türk kahvaltısı içerisinde de birçok Türk Kahvaltısı çeşidi bulunmaktadır. Yöresel kahvaltılar, Van kahvaltısı, Ege ve Akdeniz kahvaltısı, Karadeniz kahvaltısı ve tabi ki Ankara kahvaltısı. Bu saydığımız her bir kahvaltı çeşidinin kendine has lezzetleri ve özellikleri vardır. Ama Ankara kahvaltısı, adeta tüm bu kahvaltı çeşitlerinin harmanlanması ile ortaya çıkmıştır. Her yörenin lezzetlerinden biraz bulundurmaktadır. Bu da Ankara kahvaltısının en ideal ve en lezzetli Türk kahvaltısı seçeneği haline getirmektedir. Tabi Ankara kahvaltısından sonra Türk kahvesi olmazsa olmazlardandır. Bu sebeple kesinlikle kahvaltının ardından içilecek bir Türk kahvesi sağlık için önemli olduğu kadar mutluluk ve neşe verdiği de uzmanlar tarafından tespit edilmiştir. Bu da Ankara kahvaltısı sadece sağlık değil aynı zamanda mutluluk kaynağı düşüncesinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Aslına bakılırsa düzenli ve sağlıklı yapılan her kahvaltı zaman içerisinde kişinin moral ve motivasyonunu artırdığı bilimsel bir gerçek olarak herkes tarafından bilinmektedir. Bir de tüm bunların üzerine lezzetli bir Türk kahvesi ile mutluluğunuzu ve keyfinizi daha da artırabilirsiniz. Türk kahvesi sohbetsiz olmaz. Kahvaltıda başlayan güzel ve neşeli sohbet kahvaltının ardından kahve keyfiyle de kaldığı yerden devam etmektedir.

Kahvaltı, sabahları ya iştahsızlıktan ya da vakitsizlikten dolayı bir şekilde geçiştirilmektedir. Bu sebeple hafif ve lezzetli bir kahvaltı ile başlangıç yapmak istiyorsanız denemeniz gereken kesinlikle Ankara kahvaltısıdır. Ankara kahvaltısı, diğer kahvaltı çeşitlerine nazaran daha hafif kahvaltılık çeşitlerinin bulunduğu ve daha çok kişi tarafından sevilen bir kahvaltı çeşididir. Özellikle Ankara kahvaltısında Ankara simidi olmazsa olmazlardandır. Bu eşsiz lezzeti taze sıkılmış portakal suyu ile ya da yeni demlenmiş bir bardak çay ile tüketmek insana huzur ve keyif vermektedir. Tabi bu arada günlük kahvaltı yerine atıştırılan poğaça ya da simit, çay ve üçgen peynir üçlüsünden bahsetmiyoruz. Bu yapılan bir kahvaltı yerine kesinlikle geçmediği gibi zaman içerisinde de sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Bizim bahsettiğimiz mutluluk ve neşe kaynağı olan kahvaltı tam donanımlı bir kahvaltıdır. Ankara kahvaltı salonları ya da kahvaltı mekanlarında açık büfe kahvaltı tam da ihtiyacınız olan tam donanımlı bir kahvaltı olabilir. Sadece açık büfe kahvaltı değil serpme kahvaltı servisi de güzel ve lezzetli bir kahvaltı yapmanızı sağlayacaktır.