ANKARA KÖY KAHVALTISI

blog yazısı ekle !

ANKARA KÖY KAHVALTISI

Yapay ve ilaçlı gıdaların artması dünyanın her yerinde insanları en doğal gıda arayışına sevk etmiştir. Bu da geçmişten günümüze saflık ve doğallıkla adı bağdaşmış köyleri akıllara getirmiştir. Çünkü köylerde; kümeslerden günlük taze yumurtalar alınarak anında kahvaltıda tüketilir. Buz hanelerde bekletilmiş ya da ilaçlanmış yumurtalar tüketilmez. Diğer bir taraftan yeni sağılmış sütün lezzeti, yeni toplanmış domates, salatalık ve diğer meyve, sebzeler ile yapılan kahvaltının lezzeti hiçbir şeye değişilmez. Ayrıca taze sağılmış süt ile yapılan peynir ve çökelek günlük tüketilmesi gereken kalsiyum ve proteinin eksiksiz alınmasını sağlayacaktır. İşte tüm bu sebeplerden dolayı Ankara köy kahvaltısı günümüzün en gözde kahvaltı menülerinden biri haline gelmiştir. Ankara Kahvaltısı olarak ta bazı Ankara Kahvaltı Salonlarında bulabilmeniz mümkündür.

Köy Kahvaltısı Neden Önemlidir?

Köy kahvaltısının önemi gün geçtikçe anlaşılmaya başlanmıştır. Artan hastalıklar, stres ve depresyon gibi sağlık problemlerinin baş sorumlusu olarak beslenme gösterilmektedir. Hatta günümüzde kısalan ömürlerin de tamamen beslenmeden kaynaklandığı anlaşılmıştır. Bu konuda radyo, televizyon gibi kanallarda halkı bilinçlendirmek için açıklamalar yapan diyetisyenler ve beslenme uzmanları başarılı olmuş ve kısa bir sürede beslenmesine daha dikkat eden büyük bir insan topluluğu oluşmasını sağlamışlardır. Nitekim bu sağlıklı beslenmenin de ilk adımı sağlıklı bir kahvaltı ile mümkün olduğunu da belirtmemiz gerekmektedir. Sağlıklı bir kahvaltı öncelikli olarak doğal olması gerekmektedir. Sonrasında ise bir insanın sabah kahvaltısında alması gereken kalori ve besin değerlerini tamamen karşılayabilmelidir. Burada önemli olan bir detay ise günlük besin ve kalori ihtiyacını tam olarak karşılamalıdır. Ne az ne fazla olmamalıdır. Ankara Köy Kahvaltısının gün geçtikçe daha gözde hale gelmesini sağlayan köy kahvaltısının en doğal kahvaltı olmasıdır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Köy Kahvaltısı Nelerden Oluşur?

Köy kahvaltısı menüleri her kahvaltı salonunda değişiklik gösterse bile genel itibari ile köy kahvaltısı denildiği zaman menüde size sunulacakları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Beyaz peynir
  • Taze kaşar peyniri
  • Günlük taze yumurta haşlaması ya da sucuklu yumurta
  • Domates, salatalık ve yeşillikler
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • Soslu zeytin
  • Ev yapımı çemen
  • Ev yapımı mevsim reçelleri
  • Patatesli, peynirli ya da özel içeriklerden hazırlanmış gözleme
  • Sıcak bazlama
  • Demlik çay
  • Taze süt
  • Yeni sıkılmış meyve suyu
  • Ve en önemlisi tam tahıllı köy ekmeği
Genel hatları ile Ankara Köy Kahvaltısı menüsünü bu şekilde tanımlamak mümkünüdür.

Ankara Köy Kahvaltısı

Ankara gündemi diğer tüm şehirlerimizden biraz daha yoğundur. Gerek iş gündemi gerek ise de okul gündemi son derece yoğun ve yorucu geçmektedir. Bu gündeme ayak uydurabilmek için enerjik ve sağlıklı olmak son derece önemlidir. Bunu da başarabilmek istiyorsanız mutlaka kahvaltınızı eksiksiz olarak yapmanız son derece önemlidir. Ayrıca az önce bahsettiğimiz gibi birçok hastalığın sebebi olarak ta beslenme eksikliği gösterilmektedir. Bu sebeple kahvaltının eksiksiz ve en doğal şekilde yapılması son derece önemlidir. İşte tam da bu noktada Ankara Köy Kahvaltısının kıymeti tekrar anlaşılmaktadır. Peki, ama Ankara'nın göbeğinde nereden bu doğal köy kahvaltısını bulabilirim diye düşünüyorsanız o zaman sizi Ankara Kahvaltı Salonlarında Ankara Köy Kahvaltısı yapmaya bekleriz. Ayrıca bu doğal lezzetleri Ankara Kahvaltısı olarak ta bulabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Artık dünyaca ünlü bir hale gelen Türk Kahvaltısı özellikle de bu kahvaltı çeşitlerinin arasından Ankara Kahvaltısı birçok yerli ve yabancı turistin dikkatini çekmektedir. Ünü sınırlarımız dışına kadar çıkan bu eşsiz lezzeti siz henüz denemediyseniz Ankara kahvaltı salonlarına sizleri de bekleriz.