ANKARA KAHVALTISI ÇEŞİTLERİ KARADENİZE KADAR UZANIYOR

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTISI ÇEŞİTLERİ KARADENİZE KADAR UZANIYOR

Ankara gerek coğrafik konumu gerekse politik konumu nedeni ile önemli bir yerdedir. Böylece Ankara bütün kültürel değerlere komşudur diyebiliriz. Bu kültürel değerler arasında mutfak tatları bulunmaktadır. Ankara mutfağı çok eski lezzetleri kapsadığı gibi yeni tatlara da açık bir mutfaktır. Ankara kahvaltısı Karadeniz yöresine ait doğal kahvaltısını denemeyenlere ilki yaşatıyor. Böylece Ankara mutfağı giderek genişleyerek Ankara kahvaltısı çeşitleri Karadeniz'e kadar uzanıyor.

Karadeniz mutfağının en önemli özelliği doğal ve taze ürünler mutfakta işlenerek lezzetli yemeklere dönüştürülmesidir. Büyük tarlalarda tarımsal ürünlerin kapladığı geniş alanlar, berrak sularda yaşayan çeşitli balıklar, çayın en kalitelisinin üretildiği alanlar, büyüklü küçüklü mısırlar. Buna bağlı olarak yetiştirilen ürünler doğrudan yemeklerin ana malzemesini oluşturmaktadır. Ayrıca yemeklerin kendine has bir lezzeti bir yapılış şekli vardır. Buna bağlı olarak Karadeniz mutfağının başka mutfaklardan etkilenmediğini gösterir. Karadeniz de her öğün farklı formlarda karşımıza çıkar. Mesela kahvaltılık çeşitlerini dağlarda doğal besinler ile büyüyen hayvanların et ve sütü kullanılarak üretilen peynir, yoğurdun oluşturduğu yayla kahvaltısıdır.

Ankara gibi metropol şehirler de yaşayan insanlar, işin yoğunluğu, kalabalık trafik, yüksek ve beton binalar derken doğal güzelliklere hasret kalırlar. Aynı zamanda yayla kahvaltısı da denilen doğal ürünlerin oluşturduğu organik besinlere ulaşmayı imkânsız görürler. Ancak Ankara kahvaltısı mekanları ile yayla kahvaltısına ulaşmak bir mekân kadar uzağınızdadır. Böylece Ankara kahvaltısı çeşitleri Karadeniz'e kadar uzanıyor. Bu çeşitler buram buram yayla esintileri taşımaktadır. Kavurma, Karadeniz'e özgü peynir çeşitlerini (tulum, kaşar, lor, bohça, keş, isli peynir vb.) artık Ankara kahvaltı mekanlarının menülerinde bulabilirsiniz. Peynirin yanı sıra kahvaltı sofrasında damaklar kaymaklar ile tatlanıyor. Doğal ve organik olarak hazırlanan bu kahvaltı ile kilonuzu koruyabilirsiniz. Yani çok çeşitli olması düşük kalori ile formunuzu koruyabilirsiniz.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Karadeniz mutfağında Mısır çeşitli biçimlerde kullanarak farklı öğünlerde karşımıza çıkmaktadır. Haşlaması, kurutulması, közlenmesi vb. mesela mısır kahvaltıda mısır ekmeği, mıhlama gibi doyurucu ve lezzetli biçimi ile sofrada yerini alır. Ankara kahvaltısı çeşitleri Karadeniz'e kadar uzanıyor ve insanlar farklı yörelerin lezzetlerini tadabilmektedir. Yani yayla kahvaltısı için Ankara'dan kalkıp Karadeniz'e bir yolculuk yapmaya gerek yoktur. Çünkü Ankara da en lezzetli Karadeniz mutfağını temsil eden mekanlar mevcuttur.

Ankara kahvaltısı çeşitleri Karadeniz'e kadar uzanıyor ama fiyatlar ne kadar? Dediğinizi duyar gibiyiz. Fiyat politikası her mekânda değişkenlik göstermektedir. Ancak ortalama olarak bir mekânda iki kişi için enfes bir kahvaltı sofrası 69 TL ile 84 TL arasında değişmektedir. Dolayısı ile fiyatlar makuldür. Dışarıda geçireceğiniz bu eğlenceli ve güzel süre boyunca bütçenize uygun mekanları bulmakta oldukça kolaydır. Ankara kahvaltısı menüsü ile fiyatları ile müşterilerin ilgisini çekmektedir.

Karadeniz denildiği zaman çay akla gelir. Demleme çay ile en lezzetli kahvaltı sofrasına eşlik eder. Ayrıca kahvaltı da içeceğiniz çay sınırsız olması ile sınırsız hizmet sunulmaktadır. Ankara kahvaltısı mekanları bu uygulamalar ile hizmet anlayışını da yenilemektedir.

Karadeniz Mıhlaması Tarifi

Mıhlama, Karadeniz'in en meşhur lezzetlerinden biridir. Bu lezzeti daha önce denemeyenler için tarifi ve püf noktaları ile önemli bilgileri paylaşalım. Ancak yöredeki lezzeti bire bir tatmak isteyenleri Ankara kahvaltısı mekanlarına bekleriz. Mısır unu, dil peyniri, tereyağı ve su ile yapılır. Tereyağı mısır unu ile kavrulur. Ardından su eklenir ve iyice çekmesi sağlanır. Peynir de eklenir. Peynir eriyene kadar ocakta pişirilir. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınız. Yanına yine yöresel bir lezzet olan bazlama ile sunulabilir.