ANKARA KAHVALTI MEKANLARI – ANKARA MUTFAĞI

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTI MEKANLARI – ANKARA MUTFAĞI

Kahvaltı; her daim önemi sıklıkla vurgulanan günün en önemli öğünüdür. Fakat şehirlerin büyümesi iş yükünü de artırmaktır. Bu durum neticesinde de güne daha erken başlamak gerekmekte ve daha geç eve ulaşmak gibi bir durum ortaya çıkmaktadır. Oldukça yorucu ve yıpratıcı bu olay insanları uykuya hasret bir hale getirmektedir. Doğal olarak insanlar tam anlamıyla tamamlayamadıkları uykularını kahvaltı zamanlarından tamamlamakta ve evden kahvaltı yapmadan çıkmak zorunda kalmaktadırlar. Sonuç olarak gün içerisinde performans düşüklüğü ve konsantrasyon gibi sorunların yanı sıra uzun vadede büyük sağlık sorunlarına zemin hazırlamaktadır. İşte bu sorunların giderilmesi için Ankara genelinde kahvaltı mekanları herkese hizmet vermektedir.

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Ankara, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ya da kültürlerin etkileşimlerinden etkilenmiş bir şehirdir. Doğal olarak bu durum Ankara'nın mutfak kültürüne de yansımıştır. Eğer Ankara'da güzel bir güne başlangıç yapıyorsanız bu güzel gün Ankara kahvaltı mekanları – Ankara mutfağı ile daha da güzel bir hal alabilir. Ankara denildiği zaman hiç şüphesiz akla Ankara simidi gelmektedir. Güne Ankara simidi, peynir, taze ve demli bir çay ile başlamak güne güzel bir güne başlangıç yapmak için fazlasıyla yeterli olacaktır. Ankara mutfağı denildiği zaman sadece bu kadar sınırlı bir kahvaltı düşünmek elbette yanlış olacaktır. Çünkü Ankara kahvaltı mekanları – Ankara mutfağı az önce de belirttiğimiz gibi oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.

Kahvaltı denildiği zaman, milletimiz için standart haline gelmiş bazı kahvaltılıklar olmazsa olmazlardandır. Hatta kahvaltı evrensel bir öğün olsa bile Türk Kahvaltısı olarak bu durum özel bir hal almıştır. Artık Türk Kahvaltısı olarak neredeyse tüm dünyaya nam salmış olan kahvaltı içeriğine bir göz atalım.

  • Taze ve demli bir çay kahvaltının olmazsa olmazıdır.
  • Peynir çeşitleri kesinlikle Türk kahvaltısında bulunmalıdır.
  • Zeytin çeşitleri en az peynir kadar önemli ve kahvaltının tamamlayıcısıdır.
  • Haşlanmış, tereyağında yapılmış bir yumurta ya da omlet kahvaltı menülerinin olmazsa olmazlarıdır.
  • Bal, reçel ve helva da yine bir Türk kahvaltısı için olmazsa olmazlardandır.
Genel itibari ile Türk kahvaltısı olarak bu şekilde hazırlanmaktadır. Tabi diğer bir yandan yöresel kahvaltılar da istendiği zaman bu kahvaltılara ek olarak yöresel ürünler de eklenmektedir. Ankara kahvaltı mekanları – Ankara mutfağı olarak hemen her çeşit gözleme ve börek çeşitleri ile kahvaltı sofraları canlandırılmakta ve önce göz zevkine, sonrasında ise damak zevkine hitap eden kahvaltı sofraları hazırlanmaktadır.

Ankara kahvaltı mekanları – Ankara mutfağı sadece kahvaltı yapmak ibaret değildir. Özellikle de hafta sonları sosyal bir etkinlik olarak kahvaltı öğünü tercih edilmektedir. Türk kahvaltısının diğer mutfak geleneklerinden farkları şunlardır: Türk kahvaltısında her çeşidin kendine usul yeme şekli vardır. Mesela yumurtayı sahanda pişirip getirdiklerinde ilk önce sarısına ekmek batırılır. Böylesine bir kahvaltı geleneğini başka ülkelerde bulamazsınız. Yumurtayı pişirmek içinde çok farklı yöntemler ve malzemeler kullanılmaktadır. Sucuk, peynir- maydanoz, soğan, kavurma başta olmak üzere her malzeme eklenir. Hatta İtalya da kahvaltı için herhangi bir menü bulunmamaktadır. Diğer ülkelerde kahvaltı lezzetli çeşitler ile damakları şenlendirmekten ziyade açlık hissini bastırmaktır. Genellikle kahvaltı da tatlı için pancake ve waffle tercih edilmektedir. Ama Türkiye de tatlı için de kahvaltı için özel tarifler hazırlanmaktadır. Reçel, pekmez, bal ve daha fazlası. Üstelik bu tarifler envaı malzemeler ile hazırlanarak sayısız çeşitleri oluşturmaktadır. Türk kahvaltısının klasik lezzetlerinden peynir kahvaltı da tüketildiği gibi garnitür malzemesi olarak da kullanılmaktadır. Fransa ve diğer ülkeler peyniri genellikle akşam öğününde tüketmektedir. Şarabın yanında bir eşlikçi olarak görmek isterler.

Türk mutfağının birbirinden eşsiz lezzetleri için Ankara kahvaltı mekanları – Ankara mutfağı zengin bir kahvaltı yapabilirsiniz.