ANKARA KAHVALTISINDA ÇOCUKLARA ÖZEL MENÜLER

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTISINDA ÇOCUKLARA ÖZEL MENÜLER

Kahvaltı, bütün öğünler arasında en önemlisi olduğu herkesçe bilinmektedir. Ankara kahvaltısı mekanları sayesinde bu öğünün atlanması önlenmektedir. Ankara kahvaltısı mekanlarının en dolu olduğu günler cumartesi ve pazardır. Çünkü aileler bu mekanları ziyaret ederek bir trende dönüştürdü. Kahvaltı, sadece sabah yapılması zorunlu bir öğün olarak düşünülmemelidir. Çoğu toplantı için öğle yemeği yerine kahvaltı masasında yapılması gibi. Türk mutfağının sadece fiziksel doygunluk sağlamadığı, çeşitli şairler ruhsal doygunluk sağladığını eserlerinde önemli satırlarda belirtmişlerdir. Ankara kahvaltısı başta olmak üzere kahvaltının mutluluk ile ilgisi olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca bu kahvaltı sofrasında sevdikleriniz de bulunuyorsa keyif artar.

Kahvaltı, sadece yetişkinler için değil çocuklar içinde altın değerinde bir öğündür. Yapılan araştırmalar çocukların başarısını, mutluluğunu büyük ölçüde etkilemektedir. Ankara kahvaltısında çocuklara özel menüler ile çocukların günlük ihtiyacı olan besin değerlerini karşılamaları sağlanmaktadır. Dolayısı ile menüler çocuklar için besin değeri yüksek çeşitler ile hazırlanmıştır.

Uzman görüşlerine göre; Çocuklar kahvaltı da bir yumurta yemelidir. Bir bardak süt içmeleri gerekir. Mevsimlere bağlı olarak bal ve pekmezi de unutmamak gerekir. Uzmanlar tarafından önerilen besinleri bir menüde birleştirilerek çocuklarda unutulmamıştır.

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA



Ankara kahvaltısında çocuklara özel menüler:

  • Peynirli omlet, süt, tahin -pekmez, zeytin.
  • Menemen, buğday ekmeği, taze sıkılmış meyve suyu.
  • Peynirli tost, ekmek üstü bal.
  • Peynirli -zeytinli çörek, süt.
  • Yulaf ezmesi karışımı, süt, meyve.
Ankara kahvaltısında çocuklara özel menüler de yer alan standart çeşitler her sabah farklı bir pişirme yöntemi ile çeşit çeşit kahvaltı karşınıza çıkmaktadır. Yumurtanın omleti, rafadanı hazırlanırken yulaf da unutulmamaktadır. Yulafın hızlı hazırlanması zamandan tasarruf sağlar. Aynı zamanda tok tutması nedeni ile menülerde yerini alıyor. Liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Dolayısı ile seçenekte çok tabi. Paket servis hizmeti ile çocukların beslenme programına uygun çeşitleri hazırlatabilirsiniz.

Ankara kahvaltısında çocuklara özel menüler de mutlaka meyveye yer verilir. Özellikle de mevsimine uygun meyvelerdir. Meyve suyu ile çocukların meyve yeme alışkanlığının ortadan kalkması büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Meyvenin posaları ve kabukları (elma gibi) ile birlikte yenmesi meyve suyundan daha fazla yarar sağlamaktadır.

Ankara kahvaltısında çocuklara özel menülerin en önemli özelliği işlenmiş gıdalara asla yer verilmemesidir. Son yıllarda çocukları etkisi altına alan fast food ürünlerini Ankara kahvaltısı mekanlarında göremezsiniz. Çocukların yumurta, süt, peynir, taze meyve gibi doğal ve vücudun ihtiyaç duyduğu maddeler bu ürünler ile karşılamaktadır. Bu durum sadece çocuklara özgü olmamalıdır. Yetişkinlerin, gençlerinde her gün bir yumurta, süt, meyve gibi besinleri öğünlerinde yer vermesi gerekir. Çocuklar kadar yetişkinlerinde ihtiyacı vardır. Tatlı kahvaltılık çeşitler olarak pekmez, bal, reçel gibi besin değerleri ile sağlanmaktadır. Çikolata, fındık ezmesi gibi glikoz ağırlıklı ürünlerden uzak durulmaktadır. Salam, sosis gibi sağlıksız ürünlerde listede bulunmamaktadır.

Besinlere karşı tutumları küçük yaş gruplarında oluşmaya başlar. Hem besinlerin tatlarını tanımak hem de hareketli yaşlarda olan bu çocukların enerjilerini karşılaması için kahvaltıya özen göstermek gerekir.

Kadınlarında çalışma hayatına başlaması ile birlikte kahvaltı sofralarına ayrılan zaman kısalmıştır. Ankara kahvaltısı mekanları, özlenen kahvaltı sofralarını, mükellef sofralar görebileceğiniz mekanlardır. Dolayısı ile çocukların kahvaltısız güne başlaması artık geride kalmıştır. Çünkü Ankara kahvaltısı mekanları, çalışan anne -babaların kahvaltı yükümlülüğünü hafifletmektedir. Çocukların derslerde aktif olabilmesi, huzurlu bir gün geçirmesi için kahvaltı ile güne başlamaları gerekir. Fiziksel başarı bir yana huzurlu bireylerin oluşturduğu toplum için yine önerimiz her sabah sağlam bir kahvaltı yapılması yönündedir.