ANKARA KAHVALTISINDA SERPME KAHVALTISI ZENGİNLİĞİ

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTISINDA SERPME KAHVALTISI ZENGİNLİĞİ

Serpme kahvaltı, yemek sektöründe son yılların yeni trendidir. Mutfak kültürünün zenginliğini yansıtarak çeşitliliği gözler önüne sermektedir. Ülkemizde de giderek yaygınlaşan serpme kahvaltı akımını Ankara da çoğu kahvaltı mekanlarında görebiliriz. Ankara kahvaltısı mekanları yeni akıma hızlı bir şekilde ayak uydurmayı başarmıştır. Serpme kahvaltı aynı zamanda açık büfeye alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Açık büfe de ortaya çıkan pek çok olumsuzluklar serpme kahvaltı yöntemi ile ortadan kalmaktadır. Mesela büfe önünde yaşanan kargaşa veya uzun kuyruklar gibi.

Türk mutfağında Kahvaltı sadece bir öğünden ibaret değildir. Kahvaltı, kahve öncesinde yenilerek geçiştirilen bir yeme alışkanlığıyken şimdilerde başlı başına kültür motifidir. Mutfak kültürünün önemli motifidir. Kahvaltı, evde aile bireylerini sabah bir araya getirerek aile bağlarını güçlendirici etkiye sahiptir. Ancak kahvaltı sadece evde yapılmaz. Ankara kahvaltısı mekanların sayısının giderek artması kahvaltının dış mekanlarda da yapılabileceğini göstermektedir. Cumartesi -Pazar günlerinde mekanlara aşırı talep olmaktadır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Ankara kahvaltısında serpme kahvaltısı zenginliği ile masanız birbirinden farklı lezzetler ile donatılmaktadır. Serpme kahvaltının bir diğer özelliği ise küçük porsiyonlar halinde getirilen tabaklar, çok sayıda ve çeşitli olmasıdır. Böylece istediğiniz çeşidi tabağınıza alabilirsiniz. Hem israf olmaz hem de böylesine bir kahvaltı bütçenizi aşmaz.

Ankara kahvaltısında serpme kahvaltı zenginliği, göze hitap ettiği kadar mideye de hitap etmektedir. Buna bağlı olarak hafta içinde yoğun çalışma sonucunda tükenen enerjinizi vitamince zengin bir kahvaltı ile geri kazanabilirsiniz. Böylece cumartesi -Pazar gibi kısa süreli de olsa harika bir kahvaltı ile kendinize ziyafet verebilirsiniz.

Ankara kahvaltısında serpme kahvaltı zenginliği nelerden oluşuyor bir göz atalım:

  • Tulum peynir, kaşar peynir, beyaz peynir, süzme peynir
  • Salam, sosis, pastırma
  • Sucuk ve yumurta ikilisi
  • Biberli zeytin, yeşil zeytin, siyah zeytin
  • Patates kızartması
  • Bal, kaymak
  • Reçeller
  • Ekmek (limitsiz)
  • Çay (limitsiz)
Serpme kahvaltı da çeşitler fikstir. Menü de yer alan börek çeşitleri, poğaça, açma gibi lezzetler de bulunmaktadır. Bir tatil sabahında evinizde özenerek hazırladığınız zengin bir kahvaltı sofrasını Ankara kahvaltısı mekanlarında da bulabilirsiniz.

Ankara kahvaltısında serpme kahvaltı zenginliği bu kadar ile sınırlı değildir. Siparişinizi verirken damak tadına uygun pişirme usulleri ile hazırlanarak masaya getirilir. Mesela yumurtayı pişirme konusunda sipariş esnasında omlet mi, sahanda mı, kaysı kıvamlı mı olmasını sorarak zevkinize göre pişirilmektedir. Ankara kahvaltısı mekanlarında bu detaylar önemlidir. Çünkü menüde yer alan çeşitler müşterinin damak tadına hitap etmesi gerekir.

Ankara kahvaltısında serpme kahvaltı zenginliği hafta sonuna özgü bir program değildir. Hafta içi de aynı zenginliği, aynı özeni görebilirsiniz. Kahvaltı için zamanınız varsa mutlaka Ankara kahvaltısı mekanlarında zamanınızı değerlendirebilirsiniz.

Ankara kahvaltısında serpme kahvaltı zenginliği uygun fiyatlar ile bütçeleri de rahatlatmaktadır. Vereceğiniz siparişin hemen ardından masanız çeşitli kahvaltılılar ile donatılmaktadır. Böylece geriye kalan afiyetle yemektir.

Ankara kahvaltısında serpme kahvaltı zenginliği, akraba toplantıları, arkadaş buluşmalarında da tercih edilebilir. Kahvaltı Sofralarının zenginliği davet havasında buluşmalara imkân sağlamaktadır. Menüde çeşitleri seçim yaparken harcayacağınız zamanı dostlarınız ile muhabbet ederek geçirebilirsiniz. Siz muhabbet ederken şefler tarafından kahvaltınız hazırlanıp, uzman personel tarafından masanızda uygun bir şekilde yerleştirilecektir. Ankara kahvaltısı çeşitlerini tek tek belirlemek zor ve yorucu olacağından bu yöntem ile müşterilere kolaylık sağlanmakta ve zaman kazandırılmaktadır. Çoğu insan sipariş vermek için zamanının yarısını harcayarak vaktini tüketmektedir. Böyle olunca işletmeciler yani Ankara kahvaltı mekanlarının sahipleri bu duruma el atarak Ankara kahvaltısında serpme kahvaltı zenginliği usulünü geliştirmiştir.