ANKARA KAHVALTISI MEKANLARINDA GÜZEL BİR VAN KAHVALTISI

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTISI MEKANLARINDA GÜZEL BİR VAN KAHVALTISI

Kuzeyden güneye, batıdan doğuya ülkemizin dört bir yanında eşsiz lezzetler bulmak mümkündür. Ülkemizde kahvaltıları ile meşhur çok sayıda şehir vardır. Bunların arasında Van da ilk sıradadır. Van şehrinin konumu ve önemli geçiş yolu üzerinde bulunması nedeni ile kültürlerden etkilenmiştir. Van mutfağı en çok etkilenen unsurlardandır.

Van kahvaltısının özelliklerini bilmeyenler için genel bilgiler verelim:

  • Kahvaltı da bulunan çeşitler organiktir.
  • Kahvaltı çeşitleri olarak; zeytin, peynir sucuklu yumurta gibi klasik lezzetlerden farklıdır. Mesela otlu peynir. Bu lezzet vana özgüdür. Başka hiçbir yerde bulamazsınız. Yine Van balı, kahvaltıda tatlı sevenler için oldukça özel bir tattır. Kavut, murtuğa, gencirun gibi lezzetler vana özgüdür.
  • Kahvaltının olmazsa olmazlarından çay özel pişirme yöntemi ve demleme ile sofraya gelmektedir. Çay, semaverde dinlene dinlene, demini alana kadar pişer.
  • Çay ile aram iyi değil diyorsanız yaylalarda doğal otlar le beslenen hayvanların özellikle keçi sütü de bulunmaktadır.
  • Kahvaltı ekmeksiz olmaz. Çünkü ekmek yemeden doymam diyenlerdenseniz taş fırında pişen ekmek yani lavaş yine Van kahvaltısının baş tacıdır.
  • Van kahvaltısında sadece kahvaltılık çeşitler bulunur. Yani klasik kahvaltılıkların en doğallarının yanı sıra vana özgü peynir, bal, yoğurt gibi lezzetlerden ibarettir. Bu çeşitlerden başka pasta, börek vb. ürünler kahvaltıda bulamazsınız.
  • Van kahvaltısı mevsime göre spesiyaller eklenmektedir. Mesela sıcak aylarda bal, yoğurt, ayran bulunurken, soğuk aylarda tahin -pekmez ayrılmaz ikilisi sofraya eklenir.
  • Van kahvaltısı sadece vana veya doğu Anadolu bölgesine değil dünya mutfakları arasındadır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Van kahvaltısını anlatırken acıkma hissi uyandırmış olabiliriz. Böylesine özel lezzetleri bir arada nerede bulabilir? Bu lezzetler için ülkenin diğer ucuna mı gitmek gerekir? Gibi soruları duyar gibiyiz. Ankara da bulunan Ankara kahvaltısı mekanlarında güzel bir Van kahvaltısı yapabilirsiniz. Yani Van'ın bu özel lezzetleri artık Ankara kahvaltısı menüsünde yer almaktadır. Yapmanız gereken en yakın bir Ankara kahvaltısı mekanına gitmektir. Şeflerin özenle hazırlayıp sunduğu kahvaltı tabakları, masaların özenli hazırlanması müşterilerin mutlu hissetmesini sağlamaktadır.

Ankara kahvaltısı mekanlarında güzel bir Van kahvaltısı ile güzel bir güne merhaba deyin. Sabah yataktan kalktıktan sonra ne yesem diye uzun uzun düşünüp, hazırlamaya girişmek oldukça sıkıcı bir durumdur. Artık bu sorunlar Ankara kahvaltısı mekanları ile geride kaldı. Çünkü Ankara kahvaltısı mekanları en meşakkatli lezzetleri bir siparişle masanıza getirmektedir. Ne pişirsem? Bugün ne hazırlasam? Gibi karmaşık düşüncelere gerek kalmadı. Artık her gün deneyeceğiniz farklı bir lezzet, keşfedeceğiniz farklı bir mutfak kültürü var. Bunların hepsini Ankara kahvaltısı mekanlarında bulabilirsiniz.

Ankara kahvaltısın mekanlarında güzel bir Van kahvaltısının spesiyal tariflerinden bazıları şunlardır:

Ballı cevizli kaymak: ceviz içi, süzme bal kaymağı tatlandırmak ve besin değerini artırmak için kullanılır. Kaymak ise süt kaymağı olmalıdır.

Murtuğa: yumurta, un, yağ ile hazırlanan sade tariflerden birisidir. Hazırlanışı da oldukça kolaydır. Un ile yağı bir tencere de kavurmak gerekir. Hazır hale gelen unun üzerine yumurta kırıp pişirdikten sonra yemeğe hazırdır.

Cacık: her yörenin kendine has yemek yapış tarzı vardır. Cacık da bunlardan biridir. Cacık denildiğinde akla hep salatalık, yoğurt, sarımsak gibi klasik malzemeler ile hazırlanan bir tarif gelir. Ancak bu tarif Van da biraz değişmektedir. Dereotu, tereyağı, salatalık ve sivri biber. Cacık için malzeme çeşitliliği vardır.

Kavut: bu tarif adını içerisinde kullanılan özel undan almıştır. Kavut unu ve tereyağı ile hazırlanan bir tariftir. Un için kavut ununun kullanılması gerekir. Bu iki malzeme kavrulur ve yemeğe hazır hale gelir.