ANKARA KALESİ KAHVALTI

blog yazısı ekle !

ANKARA KALESİ KAHVALTI

Çalışma yükünün ve şartlarının daha da arttığı günümüzde, özellikle Ankara'da birçok kişi sabah güne başlamadan adeta kahvaltı yapacak bir zaman bile bulamamaktadır. Bu sebeple kahvaltı keyfi için genel olarak hafta sonu iki günlük bir ara tercih edilmektedir. Onunda evde ya da sıradanlaşmış yerlerde kahvaltı yaparak geçirmek insana huzur ve mutluluk katmak yerine, monotonlaşan hayatı daha da monoton bir hale getirmektedir. Oysa Ankara'da kahvaltı yapılabilecek onlarca güzel ve farklı mekân Ankara Kahvaltısı konusunda en kaliteli hizmeti sunmaktadır. Farklı, doğal ve birazda nostalji olsun istiyorsanız Ankara Kalesi Kahvaltı mekanları tam da size uygun olacaktır.

Son zamanlarda nostaljik mekanların değerinin bir kez daha anlaşılmasıyla birlikte tarihi mekanların restore edilerek insanlara hizmet vermesi amaçlanmaktadır. Son derece yerinde yapılan bu tür işler hem Ankara'nın tarihi dokusunun korunmasını hem de artık çok sıradan ve adeta birbirinin kopyası olan mekanlardan sıkılanlar için harika bir tercih olabilmektedir. Restoranlar, kahvaltı salonları ve daha birçok mekân Ankara Kalesi içerisinde hizmet vermeye devam etmektedir. Bu yazımızda sıradanlaşan kahvaltı mekanlarına farklı bir soluk getirerek nostalji mekanlarında hizmet veren kahvaltı mekanlarına bir göz atalım. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Ankara Kalesi Kahvaltı mekanları, Ankara'nın yerli halkının da oldukça ilgisini çekmeye başlamıştır. Bu mekanlar sadece görsel olarak tarihi yansıtmakla kalmaz, özlem duyulan kahvaltı menüsü ve içerikleri ile de adeta eski Ankara sofralarından Ankara Kahvaltısını masanızda görmek mümkündür. Böylece hem eskiye duyulan özlem giderilebilmekte hem de lezzetli ve doğal bir kahvaltı yapabilme imkânı bulabilmektesiniz.


devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara



Şehrin kalabalık ve bunaltılı havasından kurtularak, sessiz ve sakin yerlerde zaman geçirmeye birçok kişi hasret kalmıştır. Hem şehrin içerisinde hem de şehirden bir o kadar da uzak mekân bulmak gerçekten günümüz şartlarında bir hayli zordur. Eğer sizler de bu şekilde düşünüyorsanız Ankara Kalesi tam da size uygun bir yerdir. Kendine has tarihi bir dokusu olan Ankara Kalesi hem tüm şehri görebilme imkanını size sunarken diğer bir taraftan da güzel ve lezzetli bir kahvaltı yaparken neşeli bir sohbet etmenize de imkân sağlamaktadır. Ayrıca tarihi olan bu kahvaltı mekanlarında sadece sıradan kahvaltı menüleri sunulmakla kalmaz bir de bunların haricinde günümüze uygun olan tüm kahvaltı menülerini ve kahvaltı içeriklerini de bulabilmeniz mümkündür.

Ankara Kalesi Kahvaltı mekanlarını tercih eden herkesin çok memnun kalarak ayrıldığı bu mekanlar, fiyat olarak nasıl diye merak konusu olabilmektedir. Çünkü bu tür nostalji mekanlarında genel olarak fiyatlar bir hayli yüksekken bir de bu denli güzel ve kaliteli hizmetleri de hesaba katınca kahvaltı fiyatlarının ne kadar olduğu herkes tarafından merak konusu olmaktadır. Seçeceğiniz mekâna göre fiyatlarda bir değişim olsa da genel olarak fiyatlar Ankara kahvaltı mekanlarının ortalaması bir fiyat aralığında değiştiğinden bahsedebiliriz. Bu arada normal ve küçük, sevimli mekanlarda kahvaltı yapabileceğiniz gibi daha lüks ve gösterişli mekanlarda hizmet vermektedir. Ama ortalama olarak kahvaltılar kişi başı 25 TL ile 50 TL aralığında değişmektedir. Tabi bu arada bu fiyatlar genel ve ortalama fiyatlar olduğunu da belirtmemizde fayda vardır. Seçeceğiniz mekâna ve menülere göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bazı Ankara Kalesi Kahvaltı mekanları hafta sonlarına özel kampanyalar da düzenlemektedir. Bu bazen hediye çocuk kahvaltı menüsü olabilirken bazen de kişi başı menü fiyatlarında düzenlenmiş indirim kampanyaları olabilmektedir. İşte tüm bunlarda Ankara Kalesi Kahvaltısını biraz daha cazip bir hale getirmek için fazlasıyla yeterli olabilmektedir.