ANKARA KAHVALTI TAVSİYE

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTI TAVSİYE

Kahvaltı hakkında uzmanların yıllardır yaptığı açıklamalar, bu öğünün ne kadar önemli ve vazgeçilmez bir öğün olduğunun anlaşılmasını sağlamıştır. İnsanlar daha bilinçlenmiş ve en sağlıklı ve ideal kahvaltıyı yapmanın yollarını aramaya başlamışlardır. Fakat bu konuda dikkat çekilmesi gereken başka bir detay daha vardır. O da her kahvaltı menüsünün herkes için uygun bir kahvaltı olmamasıdır. Bu sebeple Ankara Kahvaltı Tavsiye olarak size en uygun kahvaltı menülerini sıralayacağız ve size en uygun kahvaltı menüsünü seçebilirsiniz. Bu sayede size en uygun Ankara Kahvaltısını gönül rahatlığı içinde afiyetle yapabilirsiniz.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Ankara Kahvaltısı Menüleri

Kahvaltı menüleri çok sıradan ve basit olarak düşünülse de aslına bakılırsa son derece önemlidir. Çünkü kahvaltının içeriği, besin değerleri, şeker oranı ve daha birçok önemli detay düşünülerek kahvaltı menüleri hazırlanır.

  • Diyet Kahvaltısı Menüsü: kilosuna ve yediklerine dikkat edenlerin sıklıkla tercih ettiği kahvaltı menüsüdür. Bu kahvaltı menüsünde ağırlıklı olarak yağsız peynir çeşitleri ve şekersiz içecekler sunulmaktadır. Ayrıca reçel, bal ve pekmez gibi şeker oranının da yüksek olduğu besinler ya çok az ya da hiç bulunmayacak şekilde ayarlanmaktadır. Ayrıca bu menü içerisinde yer alan yiyeceklerin yağ oranı da oldukça düşüktür. Diyabet hastaları da bu kahvaltı menüsünü tercih etmektedir.
  • Hafta İçi Kahvaltısı Menüsü: iş günü olduğu için gün içerisinde enerjinizi ideal seviyede tutabilmek için daha yüksek protein ve enerji içerikli besinlerin tercih edildiği kahvaltı menüsüdür. Bu kahvaltıda lifli besinler ağırlıkta tercih edilmekte, buğday ekmeği ve ceviz gibi yağ oranı yüksek besinler kahvaltının asıl içeriğini oluşturmaktadır.
  • Pazar Kahvaltısı Menüsü: hafta sonu olması sebebiyle daha geniş bir zaman kahvaltı için ayrılabilir. Bu sebeple ailece ya da arkadaşlarla güzel bir sohbet ederken lezzetli bir kahvaltı için en ideal kahvaltı Pazar kahvaltısıdır. Ayrıca Pazar kahvaltı menüsünde kahvaltının ardından tatlı menüsü ile devam ederek sohbetinizin keyfini çıkarabilmeniz amaçlanmıştır.
  • Misafir Kahvaltısı Menüsü: eğer misafiriniz varsa iyi bir kahvaltı herkes için değişiklik olacaktır. Bu sebeple Ankara Kahvaltı Salonlarında rezervasyon yaparken misafir menüsü siparişi verirseniz daha geniş içerikli ve daha göz doldurucu menü ile karşılaşırsınız.
  • Sporcu kahvaltısı Menüsü: sporcuların beslenmesi de tıpkı diyettekiler gibi farklı içeriklerden oluşmaktadır. Sporcuların protein ve enerji bakımından zengin yiyecekler tüketmesi gerekmektedir. Bu sebeple kuruyemiş, tahıllar, lifli besinler, yumurta, süt ve peynir çeşitleri gibi içeriklerden oluşan kahvaltı menüsüdür.
  • Köy Kahvaltısı Menüsü: günümüzün en gözde menülerinden biridir köy kahvaltısı. Özellikle doğal köy yaşamı ve yetiştirilen ürünlerle yapılan kahvaltının lezzeti ve keyfi diğer kahvaltılara nazaran oldukça farklı olabilmektedir. İlaçsız sebzeler ve meyveler, taze sağılmış süt, yeni toplanmış domates ve salatalık, taze günlük yumurta ve daha niceleri. Genel olarak köy kahvaltı menüsünü oluşturan içerikleri de bu şekilde sıralamamız mümkündür.
  • Yöresel Kahvaltı Menüleri: yöresel kahvaltılar denildiği zaman ilk olarak Van kahvaltısı, Ege kahvaltısı, Karadeniz kahvaltısı gibi yörelere özel kahvaltılardan oluşmaktadır. Bazı kahvaltı salonlarında köy kahvaltısı da yöresel kahvaltı menülerinin içerisine dahil edilse de gene itibari ile yöresel kahvaltıları az önce sıraladığımız gibi belirtebiliriz. Yöresel kahvaltı menülerini diğer menülerden ayıran, o yöreye has lezzetlerin menü içerisine dahil edilmesiyle hazırlanmasıdır.
Ankara Kahvaltı Salonlarında tercih edebileceğiniz bazı kahvaltı menülerini bu şekilde sıralayabilmemiz mümkündür. Eğer Ankara Kahvaltısı menülerinde bir tavsiye isterseniz en çok tercih edilen kahvaltı menülerinden size en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.