ANKARA KAHVALTISI

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTISI

Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak kabul edilmektedir. Yıllarca yapılan araştırmalar neticesinde, kişinin gün içerisindeki başarı ve performansını kahvaltıya borçlu olduğu fark edilmiştir. Kültürümüzde de kahvaltı bir hayli önemli yere sahiptir. Öyle ki kahvaltı her sabah düzenli bir şekilde hazırlanır ve genellikle de ailecek yapılan kahvaltının ardından herkes evinden çıkar. Hatta kahvaltı denildiği zaman akıllara da ilk olarak Türk kültürü gelmektedir. Yani kahvaltı bu denli hayatımızın bir parçası olmuştur. Bu durum günümüzde biraz değişti ve bu kadar önemli bir öğün basit bir şekilde geçiştirilmeye ya da hiç yapılmamaya başlanmıştır. Oysa birçok yabancı ülkemizi ziyaret ettikleri zaman ilk olarak denedikleri lezzetlerin başında Türk kahvaltısı gelmektedir. Türk Kahvaltısı içerisinde de birçok çeşit yer almaktadır. Bu çeşitlerden en meşhur olanlardan biri de Ankara Kahvaltısıdır.

Artık neredeyse dünyaca meşhur bir hale gelen Ankara Kahvaltısı nedir ve nelerden oluşur bir göz atalım. Öncelikle Ankara'da kahvaltının bu denli meşhur olmasının sebebi hemen hemen her yörenin kendine has lezzetlerini tek çatı altında barındırabilmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca Ankara simidi de kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasındadır. Eğer Ankara Kahvaltısı yapıyorsanız bu eşsiz lezzetin kesinlikle sofranızda olması gerekir. Bir de içecek olarak taze sıkılmış portakal suyu. Mevsim ne olursa olsun Ankara simidi ve taze sıkılmış portakal suyu Ankara Kahvaltısının olmazsa olmazlarıdır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Ankara Kahvaltısı Nelerden Oluşur?

Ankara Kahvaltısı birçok yöresel kültüre ait kahvaltı çeşitlerinden oluşmaktadır. Bu sebeple bir kahvaltı içeriği nelerse Ankara Kahvaltısında bu içerikler çok daha çeşitlidir. Ankara Kahvaltısı nelerden oluşur kısaca bahsetmek gerekirse;

  • Peynir bir kahvaltı için en önemli besin ögelerinden biridir. Ankara Kahvaltısında beyaz peynir, tulum peyniri, otlu peynir, kaşar peyniri, keçi peyniri ve daha birçok peynir çeşidini bulabilmek mümkündür.
  • Zeytin de yine kahvaltının olmazsa olmazlarındandır. Siyah zeytin, yeşil zeytin, dolma zeytin, biberli zeytin, soslu zeytin ve yine birçok yöresel lezzette zeytin çeşidi.
  • Yumurta çeşitleri besleyici bir kahvaltı için önemlidir.
  • Bal ve kaymak zengin bir kahvaltı için önemlidir. Bu sebeple Ankara Kahvaltısının vazgeçilmezleri arasındadır.
  • Reçel çeşitleri de kahvaltı için önemlidir. Besleyici, lezzetli ve rengarenk reçeller oldukça iştah açıdır.
  • Uzmanlara göre kahvaltının tam anlamıyla besin ögelerini sağlayabilmesi için tahıl ve ceviz gibi besin ögeleri ile desteklenmesi gerekmektedir. Bu sebeple Ankara Kahvaltısının içeriğinde bu ürünlere de yer verilmektedir.
  • Ve tabi ki daha önceden de bahsettiğimiz gibi Ankara simidi bu kahvaltının en önemli ürünüdür.
  • İçecek olarak çay, kahve, süt ya da taze sıkılmış meyve suları tercih edebilirsiniz.
Ankara Kahvaltısı genel olarak bu bahsettiğimiz ürünlerden oluşmaktadır. Fakat seçtiğiniz kahvaltı mekanına göre bu içerikler azalabileceği gibi artabilecektir. Bazı mekanlarda bu içerikleri tek tek almanız gerebileceği gibi daha lüks ve gözde mekanlarda bu içeriklerin hepsi birden sunulabileceğini de belirtmemizde fayda vardır.

Ankara Kahvaltısı Nerede Yenir?

Ankara kahvaltısı güne başlamak için oldukça doğru bir seçimdir. Tabi bu güzel seçimi doğru kahvaltı mekânı seçerek daha güzel ve keyifli bir hale getirmek sizin elinizde. Bu sebeple Ankara Kahvaltısı yapacağınız mekânı küçük bir araştırma ile belirlemek daha uygun olacaktır. Eğer kahvaltı mekânı konusunda bir öneri arıyorsanız şu şekilde bakabilirsiniz.

  • Açık hava kahvaltı mekanları
  • Bahçe kahvaltısı
  • Kahvaltı salonları
  • Otel kahvaltısı
  • Pastane kahvaltısı
Bu bahsettiğimizi kahvaltı mekanları en çok tercih edilen mekanlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Siz de güzel bir Ankara Kahvaltısı yapmak istiyorsanız bu mekanlara bir göz atabilir ve keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz.