SAĞLIKLI BİR KAHVALTININ İPUÇLARI

blog yazısı ekle !

SAĞLIKLI BİR KAHVALTININ İPUÇLARI

Güne motivasyon yüksek ve enerji depolayarak başlamak için vücudun ihtiyaç duyduğu oranda vitaminler ve minerallerin alınması gerekir. Buna bağlı olarak kahvaltı, öğünler arasında en önemlisidir. Uyurken akşam tüketilen besin maddeleri enerjiye dönüşür ve sabah saatlerinde enerji açığı ortaya çıkar. Aynı zamanda mide de besinleri sindirerek açlık hissi oluşturur. Kahvaltı öğünü ile günün ilk besinlerini tüketmek demektir. Yani herkesin kahvaltıya gereken önemi göstererek özenli bir şekilde yapması gerekir.

Gün içerisinde mesai, okul gibi tempolu programlar nedeni ile kahvaltının pratik tercihlerden yana yani simit, açma, poğaça gibi hazır ve karbonhidrat açısından yüksek besinler tüketilmektedir. Bu çeşitleri her sabah yemek kahvaltı alışkanlığının yanlış bir şekilde oluşmasına neden olacaktır. Çünkü kilo sorunu, mide rahatsızlıkları hatta günlük düzenlerinin oluşmaması gibi sorunları beraberinde getirir.

Sağlıklı bir kahvaltının ipuçları ile kahvaltı alışkanlığı oluşturmaktır. Böylece vücuttaki organların çalışma sistemini düzenlemek ve ruh halini yükseltmek için mutlaka düzenli olarak kahvaltı yapmak gerekir.


devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Sağlıklı bir kahvaltının ipuçlarını detayları ile beraber inceleyelim:

  • Temel kahvaltılık çeşitlerinin olduğu bir kahvaltı sofrası tercih edilmelidir. Peynir, zeytin, kuru meyveler, domates salatalık, reçel gibi. Bu çeşitler sağlığı korumaya yardımcı esas unsurlardır. Dengeli yapılan bir öğün ile açlık hissinin aşırı ve uzun süreli olmasının önüne geçilebilir.
  • Kahvaltıda işlenmiş ürünler veya aşırı karbonhidrat içerikli ürünler yerini doğal içerikli ürünlere bırakmalıdır. Yani son zamanlar da ev yapımı ürünler bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Özellikle reçel çeşitlerinin ev yapımı ile mevsimine uygun meyvelerden yapılmasına bağlı olarak şeker oranın düşük ve koruyucu içermemesi nedeni ile doğaldır.
  • İçecek olarak süt, çay, meyve suyu mutlaka bir bardak içilmesi gerekir. Hem sıvı ihtiyacını karşılamak hem de kahvaltı sofrasını zenginleştirmek için atlanmaması gerekir.
  • Tereyağı ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağ çeşitlere yer verilmelidir. Margarin gibi yağ çeşitleri kalp damar hastalıklarına neden olmasının yanı sıra şişmanlamaya da neden olmaktadır.
Yukarıda bahsettiğimiz Sağlıklı bir kahvaltının ipuçları bu kadar ile sınırlı değildir. Aynı zamanda protein, lif gibi içeriklere sahip gıdaların ölçülü tüketilmesi gerekmektedir. Yani ne az ne çok olmaması gerekir. Böylece vücudun sistemleri doğru çalışarak fiziksel rahatlama ile beraber enerjiyi de karşılanacaktır. Gün içerisinde ihtiyacınız olan pozitif bir ruh haline de kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

Kahvaltı hazırlarken pratik olanlar arasında hazır, paketli gıdaları tüketmek her ne kadar zamanı kısaltsa da sağlığa zarar verdiği gerçeği de göz ardı edilmemelidir. Sağlıklı bir kahvaltının ipuçları, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanarak yaşam kalitenizi yükseltmenize yardımcı olacaktır.

Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda beslenme ve diyet uzmanları, sindirim sistemi sorunlarının en büyük nedeni olarak kahvaltı yapılmadan güne başlaktan kaynaklandığını söylemektedir. Çünkü yataktan kalktıktan sonra yirmi beş dakika da kahvaltı ile iç sisteminde uyandırılması gerekmektedir. Özellikle de sindirim sistemi harekete geçmelidir. Kahvaltı yaptıktan sonra sindirim sistemi çalışmaya başlar ve gün içerisinde herhangi bir sorun veya rahatsızlık yaşanmaz.

Sağlıklı bir kahvaltının ipuçları ile sabah hiçbir şey yiyemiyorum diye yakınanlar için alternatifler önermektedir. Mesela hafif içerikli bir kahvaltı tercih edilebilir. Bunun için kuru kaysı- erik, peynirli tost, meyve suyu- süt içilebilir. Hafif içerikli yapılan kahvaltı ile yorgunluktan eser kalmayacaktır. Yani kahvaltıda mutlaka proteine yer vermek gerekir.

Sağlıklı bir kahvaltının ipuçları, yüzyılın sorunu olan obeziteye karşı mücadele etmenin en etkili yöntemidir. Özellikle formu koruyama, aşırı açlık hissi, vücut hantallığı gibi düşük enerji gibi durumlar sonucunda kilo alımları hızlanacaktır. Zaman içerisinde metabolizma da çalışma hızını yavaşlar. güne hızlı adapte olmak için Sağlıklı bir kahvaltının ipuçlarını takip etmenizi tavsiye ederiz.