YÖRESEL KAHVALTILAR ANKARA

blog yazısı ekle !

YÖRESEL KAHVALTILAR ANKARA

Yöresel kahvaltılar son zamanlarda sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Yöresel ve doğal lezzetlere özlemin hiç olmadığı kadar arttığı günümüzde, doğal yiyecekler ve yörelere has lezzetler ile yapılan Yöresel Kahvaltılar Ankara'da da bir hayli ilgi çekmektedir. Özellikle sabahları hemen hemen hepimiz ya kahvaltı öğününü yapmadan yola çıkıyoruz ya da birkaç lokma atıştırmalıklar ile geçiştirip çıkıyoruz. Oysa ki her gün kahvaltının önemi konusunda yapılan açıklamaları dinleyip yine de bu önemli öğünü geçiştirmek yapılabilecek en büyük yanlıştır. Bu yanlışın çözümü ise size kahvaltıyı sevdirecek çözümler ile mümkün olabilmektedir. Aslına bakılırsa kahvaltıyı sevmenin birçok yolu vardır. Bunlardan biri de yöresel kahvaltılar ile yöresel lezzetleri denemektir. Her gün kahvaltıda farklı lezzetleri denemek, farklı bir haz almak anlamına gelebilmektedir. İşte bu hazza ulaşabilen insanlar artık kahvaltısından asla taviz vermeden her gün eksiksiz bir şekilde yapmaktadır.

Yöresel Kahvaltılar Ankara'da birçok mekân, cafe, kahvaltı mekanları, kahvaltı salonları ve oteller gibi mekanlarda sunulmaktadır. Farklı yörelere ait lezzetli kahvaltılıklar her gün müşterilerin tercihine ve damak lezzetine sunulmaktadır. Burada önemli olan sizin hangi yöresel kahvaltıyı yapacağınıza karar vermek olacaktır. Çünkü Yöresel Kahvaltılar birçok yöreye has kahvaltı çeşitlerinden oluşmaktadır. Yöresel Kahvaltılar Ankara'da en çok tercih edilen yöresel kahvaltı çeşitleri neler ve nelerden oluşmaktadır? İşte bu sorunun cevabını sizler için araştırdık.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Yöresel Kahvaltılar Ankara

Ankara kahvaltı salonları ya da kahvaltı mekanlarında bulabileceğiniz yöresel kahvaltı çeşitlerini ve içeriklerini sizler için araştırdık. Şimdi bunlara bir göz atalım.

  • Van kahvaltısı: en ünlü yöresel kahvaltı çeşidi Van kahvaltısıdır. Bu kahvaltıyı diğerlerinden farklı bir lezzet haline getiren murtaga adındaki bir kahvaltılık türüdür. Un, yumurta ve doğal tereyağı ile yapılan eşsiz lezzetteki bir kahvaltılıktır. Tatlı ya da tuzlu olarak tüketilebilen bu kahvaltılığın içerisine bal da ilave edilebilmektedir. Tabi Van kahvaltısı denildiği zaman kavut olmazsa olmaz.
  • Antep kahvaltısı: diğer meşhur yöresel kahvaltılardan biridir. Kendine has Antep lezzetlerini içerisinde barındıran Antep kahvaltısının olmazsa olmazları semsek böreği, şekerli börek, ve tabi ki katmer.
  • Hatay kahvaltısı: birçok kültürün birleşim noktası olan Hatay, mutfak yönünden de oldukça zengindir. Bu zenginliği eşsiz kahvaltı kültürüne de yansımıştır. İşte bazı Hatay kahvaltı menüsü şu şekildedir: katkılı ekmek, domates, yeşillikler ve kırma zeytin üzerine de Hatay usulü nar ekşisi, biberli yoğurtta Hatay kahvaltısının vazgeçilmezidir.
  • Karadeniz kahvaltısı: son zamanlarda Karadeniz kahvaltısı bir hayli meşhur olmaya başlamıştır. Karadeniz kahvaltısı denildiği zaman ilk akıllara kuymak, mis kokulu mısır ekmeği ve tabi ki menemen.
  • Kayseri kahvaltısı: sucuk, pastırma ilk olarak akıllara gelebilir. Ama bir de velibah olarak bilinen ince hamurlu gözlemelerini denemenizi tavsiye ederiz.
  • Ege kahvaltısı: ege kahvaltısı denildiği zaman ilk olarak akıllara zeytin ve zeytin yağı ürünleri gelmektedir. Tabi ki doğal olarak yapılan her ürünün içerisinde de bol bol zeytin yağı yer almaktadır.
Kısaca bahsettiğimiz bu Yöresel Kahvaltılar Ankara kahvaltı mekanlarında bulabileceğiniz yöresel kahvaltı lezzetlerinden en çok tercih edilenleridir. Sizler de artık sıradanlaşmış kahvaltıdan sıkıldıysanız ya da kahvaltınızı yapmadan evinizden çıkıyorsanız kesinlikle her bir yöremize has lezzetlerle ortaya çıkmış bu eşsiz kahvaltı lezzetleri sizi de bağımlısı yapacaktır. Kahvaltı alışkanlığını yeniden kazanacaksınız. Diğer bir yandan hafta içi yoğun iş ya da okul temposuna ayak uydurabilmek için enerjinizin ve motivasyonunuzun yerinde olması gerekmektedir. Yöresel kahvaltıların da en büyük özellikleri gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi hiçbir katkı maddesi ve yapaylık içermeden size sunabilmesidir.