SERPME KAHVALTI MI, AÇIK BÜFE Mİ

blog yazısı ekle !

SERPME KAHVALTI MI, AÇIK BÜFE Mİ

Kahvaltı denildiği zaman dünyada Türkiye akla gelen ilk ülkedir. Geçmişten günümüze gelen kahvaltı geleneği iyiden iyiye kültürümüze yerleşmiş ve artık Türk Kültürü ile bağdaşmış bir aktivite haline gelmiştir. Ülkemizi ziyaret eden yabancı turistlerin ilk olarak denediği lezzetlerin başında Türk Kahvaltısı gelmektedir. Türk kahvaltısı çeşitlerinin arasında da en çok rağbet göreni Ankara Kahvaltısıdır.

Her dönem belirli bir yemek ve kahvaltı trendi ortaya çıkmakta ve bir süre moda olmaktadır. Bu trendlerden bazıları ihtiyaçtan dolayı bazıları ise tamamen yemek yemenin hazzına daha çok varabilmek için ortaya çıkmışlarıdır. Kahvaltı için de aynı trendlerden bahsetmemiz mümkündür. Son zamanlarda sıklıkla duymaya alıştığımız açık büfe kahvaltısı ve serpme kahvaltı da bu yeni trendlerden sadece ikisidir. Peki, ama nedir serpme kahvaltı ve açık büfe kahvaltısı? Ayrıca sabah kahvaltısı için hangisi tercih edilmelidir? Tüm bu sorulara cevap verebilmek için öncelikle tek tek bu kahvaltı çeşitlerinin ne olduklarına bir göz atalım.

Serpme Kahvaltı

Serpme kahvaltı, Ankara Kahvaltısında yeni trend olarak karşımıza çıkan ve en çok rağbet gören kahvaltı çeşididir. Serpme kahvaltının en büyük özelliği tüm kahvaltılık ürünlerin küçük kaplar içerisinde size sunuluyor olmasıdır. Onlarca farklı kahvaltılıklar aynı anda masanızda bulunuyor ve oldukça doyurucu bir kahvaltı türü olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Ayrıca serpme kahvaltıda tercihinize göre yumurtanızın pişirilme durumunu da ayarlayabilmektesiniz. Ailenizle, arkadaşlarınızla ya da misafirlerinizle güzel bir kahvaltı yapmak istiyorsanız kesinlikle tercih etmeniz gereken kahvaltı türüdür. Çünkü oldukça dolgun ve rengarenk kahvaltılıklar öncelikle göz zevkinize hitap ediyor. Eğer Ankara Kahvaltısı yapmaya karar verdiyseniz ve serpme kahvaltıyı tercih ederseniz kesinlikle masadan aç kalkmayacağınızı belirtmemizde fayda vardır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Açık Büfe Kahvaltı

Açık büfe kahvaltı, genel olarak otellerde görmeye alışkın olduğumuz kahvaltı türüdür. Açık büfe kahvaltısında ise kahvaltılıkların hepsi dizilir ve siz istediğiniz kadar, istediğiniz kahvaltılıkları tabağınıza alırsınız. Genel olarak bir sınırlama olmamasının yanı sıra oldukça zengin bir kahvaltılık içeriğine de sahiptir. Bu sebeple birçok lüks otelde kahvaltı olarak açık büfe tercih edilir. Diğer bir yandan herkesin isteğine göre ve istediği kadar almasının vermiş olduğu avantaj sebebiyle artık neredeyse her kahvaltı salonunda da açık büfe kahvaltı ilk tercih sırasında yer almaktadır. Açık büfe kahvaltıyı istediğiniz kadar ve istediğiniz çeşitlerden aldığınız için oldukça doyurucu ve paranızın karşılığını kesinlikle aldığınızı belirtmemiz gerekir.

Serpme Kahvaltı Mı? Açık Büfe Kahvaltı Mı?

Aslında bu soru birçok kişi için bir bilmece haline gelmiştir. Gerek karar verememekten gerek ise de çevrenin yönlendirmesinden dolayı birçok kişi için bir zor bir tercih haline gelmiştir. Aslına bakılırsa bu karmaşanın altında yatan sebep verdiğim paranın karşılığını alabilir miyim ya da masadan aç kalkar mıyım? Aslında Ankara Kahvaltısı oldukça doyurucu ve paranızın tam karşılığını alabileceğiniz birçok kahvaltı salonunda keyifle kahvaltınızı yapabilirsiniz. Ama açık büfe kahvaltısı israf olarak görülmeye başlanmasının ardından eskisi kadar rağbet görmemeye başlamıştır. Diğer bir taraftan açık büfe kahvaltıda kahvaltı tabağınızı kendiniz almak zorundasınız. Bu da birçok kişi için oldukça gereksiz ve dezavantaj bir durumdur. Hal böyle olunca da gözler serpme kahvaltıya çevrilmiştir. Çünkü serpme kahvaltıda tüm kahvaltılıklardan azar azar gelse de menüsü oldukça zengindir. Yani serpme kahvaltı önce göz zevkinize sonra da midenize hitap edecektir. Ayrıca serpme kahvaltı, masanıza getirilir ve size de sadece bu eşsiz lezzetlerin keyfini çıkarmak kalır.

Afiyet olsun.