ANKARA KAHVALTISI YAPAN ÇOCUKLAR DAHA BAŞARILI

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTISI YAPAN ÇOCUKLAR DAHA BAŞARILI

Kahvaltı her yaştaki birey için son derece önemli bir öğündür. Fakat çocuklar için önemi bir kat daha fazladır. Çünkü çocuklar gelişim çağında bulundukları için metabolizmaları diğer yaş gruplarına nazaran daha hızlı çalışmakta ve gelişimlerini sağlamaktadır. Bu metabolik faaliyetlerin doğru ve düzgün çalışabilmesi için bazı besin ögelerinin, vitamin ve minerallerin tam ve zamanında alınması son derece büyük önem arz etmektedir. Gün içerisinde ki enerji ihtiyacının büyük bir bölümü sabah kahvaltısı ile sağlanırken ve çocukların gelişimi bittikten sonra sağlıklı ve sorunsuz bir hayat sürebilmeleri yine kahvaltı öğününe bağlıdır. Çocukların gelişiminde önemli rol oynayan karbonhidrat ve proteini sabah kahvaltısı ile almaları gerekir. Ama çocuklar bu dönemlerde kahvaltı yapmaktan bir hayli uzaklaşmakta ve ergenlik çağında bu oran zirveye ulaşmaktadır. Ardından da kahvaltı yapmadan hayatını idame ettiren bir nesil ortaya çıkmaktadır.

Başarısı ve motivasyonu daha düşük bu nesil okulda başarısının düşük olduğu kadar ileride iş hayatında da bu başarısızlığı devam edebilmektedir. Oysa Ankara kahvaltısı yapan çocuklar daha başarılıdır. Uzmanların görüşüne göre sabah okula gitmeden önce kahvaltı yapan çocuklar, kahvaltı yapmayan çocuklara nazaran dikkatleri daha yüksek moral ve motivasyonu daha kuvvetli ve daha başarılı olduklarını fark etmişlerdir. Özellikle Ankara kahvaltısının içeriği çocukların ihtiyacı olan karbonhidrat, protein, kalsiyum ve diğer vitaminler ile mineraller bakımından bir hayli zengindir. Bu sebeple güne Ankara kahvaltısı ile yaparak başlayan çocuklar daha başarılı olmaktadır.

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Çocuklar kahvaltı yapmayı pek sevmeyebilirler. Ama bu şekilde başlanıldığı taktirde ileride kahvaltı yapmama bir alışkanlık haline dönüşmekte ve neredeyse tüm hayatları boyunca kahvaltı yapmadan güne başlayan nesiller yetişmektedir. Bu sebeple daha küçük yaşta çocukların ilgisini çekecek ve severek yiyebilecekleri kahvaltı menülerinin oluşturulması ve hazırlanması gerekmektedir. Bu kahvaltı menüleri çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlayacak vitamin ve mineraller bakımında zengin oldukları kadar lezzetli olmaları da gerekmektedir. Bu sebeple şekil şekil ve renk renk hazırlanmış özel çocuk kahvaltıları hazırlanması gerekmektedir. Tabi bu durum her gün evde kahvaltı hazırlamayı oldukça zor bir hale getirmektedir. Bu sebeple Ankara kahvaltı mekanları ve Ankara kahvaltı salonlarında çocuklar için günlük özel menüler hazırlanmaktadır. Böylece okula yetişme telaşı ile kaçırılan kahvaltı ya da işe gitmek zorunda olan ailelerin işe geç kalma sebebiyle çocuklarının kahvaltı yapmalarını takip edemeyen ailelerin sayısı her geçen gün azalmaktadır. Birçok aile her sabah Ankara kahvaltı mekanlarını tercih etmektedir. Aslına bakılırsa Ankara kahvaltı mekanlarında herkese hitap eden kahvaltı menüleri ile tüm aile bir arada kahvaltı yapma keyfini yeniden tatmıştır.

Peki, ama çocuklar için özel olarak hazırlanan menülerde neler olur? Öncelikle başta da belirttiğimiz gibi besin ögeleri, vitamin ve mineraller bakımından eksiksiz bir kahvaltı menüsü olmalıdır. Bu konunun takibi ise beslenme uzmanlarının denetiminde hazırlanmasıyla yapılmaktadır. Yani içiniz rahat bir şekilde çocuklarınıza bu kahvaltı menülerini yedirebilirsiniz. Şimdi bir de çocukların ilgisini çeken bu kahvaltı menüsü içeriklerine bir göz atalım.

  • Çocuk kahvaltı menülerinin vazgeçilmezi süslemeli tabaklardır. Omletten yüz, dil peynirinden saç, zeytinlerden göz, domatesten ağız ve salatalıklardan kulaklar. Böyle bir tabağa hiçbir çocuk hayır diyemez.
  • Yumurtalı ekmek, krep ve gözleme gibi yemesi zor olan ve ağır olan ama besleyici yiyecekleri sade sunmak yerine farklı baharatlar ya da tatlılarla daha da lezzetli hale getirerek sunum yapılır.
  • Çocuk menüsü için çay pek uygun olmayabilir. Ama süt ve meyve suyu kesinlikle bulunması gerekir. Fakat çocuğunuz süt ve meyve suyu içmeyi sevmiyorsa o zaman farklı aromalar ile süt ve meyve suyu renklendirilerek çocuklara sevdirilebilir.
Kısacası bu şekilde bahsettiğimiz bir çocuk menüsü, bir çocuğun ihtiyacı olan tüm vitamin ve mineralleri karşıladığı gibi kahvaltı yapmayı da sevdirecektir.