ANKARA KAHVALTI NEŞESİ

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTI NEŞESİ

Çoğu kişinin atladığı kahvaltı, aslında bir keyiftir. Hatta kahvaltıyı konu alan ünlü şairin bir de şiiri vardır. Cemal süreya bir şiirinde kahvaltıdan şöyle bahseder: kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalıdır. Dolayısı ile kahvaltıyı düzenli olarak ve özel kahvaltı masalarında yapanların daha rahat anlayacağı mutluluk kaynağına yakından bakalım.

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


  • Ankara şehrinin karmaşık yapısı günlük hayatı da etkiler. İşler için yoğun koşuşturmalar, okul hayatının zorlu maratonu derken kahvaltı için zaman yoktur. Kahvaltı yapmak yerine ayak üstü bir kahve ya da bir poğaça ile koca bir hafta geçirilmeye çalışılır. Ancak hafta sonu bir türlü gelmek bilmez. Ankara kahvaltı neşesi ile hafta sonu insan yeniden hayata döner adeta.
  • Koşuşturma arasında midenizi bastırması için yediğiniz simitler, karnınızı doyurmadığı gibi mutlu olmanıza da katkı sağlamaz. Ankara kahvaltı neşesi yani bol çeşit ve geniş kahvaltı masalarında ruhunuz da doyacaktır.
  • Bütün aile bireylerinin yer aldığı genellikle Pazar kahvaltısı olarak adlandırılan bu özel an için hafta içi günlerin hızlıca akıp gitmesi beklenir. Hafta sonunda Ankara kahvaltı neşesi ile aile bireylerinin yüzler güler. Çünkü kahvaltı masasının lezzetleri hoş sohbetler ile desteklenir.
  • Ankara kahvaltı neşesi olarak bahsettiğimiz ifade donanımlı bir kahvaltı masasıdır aslında. Çoğu insanın hayatın anlamı olarak gördüğü gerçek lezzetlerin yer aldığı bir kahvaltı sofrasıdır.
  • Kahvaltı sofralarının cümbür cemaat dolu olması gerektiğine inanılır. Yani sadece kalabalık sofralar eğlenceli olduğuna inanıldığı gibi. Ancak Ankara kahvaltı neşesi sayesinde kahvaltının tadına tek başınıza da keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz.
  • Ankara kahvaltı neşesi ile uzun ve yorucu bir şekilde kahvaltı hazırlığı yerine sadece lezzetli bir kahvaltı yapma imkânı yakalayabilirsiniz.
  • Ankara kahvaltı neşesi klasik lezzetler ile farklı lezzet alışkanlıklarınızı sürdürmenizi de sağlar. O kadar çeşit arasında herkes kendi damak tadına göre bir kahvaltı alışkanlığına sahiptir. Mesela tereyağı ile reçel, ya da tatlı -tuzlu lezzetlerin aynı anda tüketilmesi gibi.
  • Ankara kahvaltı mekanlarına bir sabah arkadaşlarınız ile uğrayıp Ankara kahvaltı neşesi, biriktirdiğiniz anılar arasında yerini alacaktır.
  • Uzun yıllardır sürdürülen bir gelenek Ankara kahvaltı neşesi ile varlığını devam ettirmektedir. Yani kahvaltıdan sonra közde pişirilmiş bol köpüklü bir kahve içmek. Kimse böylesi bir lezzete hayır diyemez.
Kahvaltı klasikleri arasında uzun süren kahvaltı da yer almaktadır. Yani eğer bir işini yoksa, bir aceleniz yoksa kahvaltı süresi uzatıldıkça uzatılır. Böylesi daha keyifli ve lezzetli olmaktadır. Eğer kahvaltıda tekseniz gazetenizi alır baştan sona okur, çayınızı yudumlarsınız. Eğer kalabalıksanız, konuşacak konular uzayıp gidiyorsa o zamanda telefonlar bile sessize alınır, rahatsız edilmemek için.

Ankara kahvaltı neşesi sayesinde sıkıntıdan, yalnızlıktan hatta olumsuz ruh hali yani depresyon gibi durumların ilacıdır. Uzun süredir yemediğiniz lezzetleri tatmak için iyi bir bahanedir. Sağlıklı bir gün için Ankara kahvaltı neşesi şiddetle tavsiye ederiz. Mutlaka eşinizi dostunuzu alarak en yakın bir Ankara kahvaltı mekânında ortamı inceleyip, menüdeki lezzetleri tadabilirsiniz.

Ankara'nın gri bir şehir olduğu düşüncesine inat Ankara kahvaltı neşesi ile yeniden canlanmaktadır. Ayrıca Ankara'nın sıkıcı bir şehir olduğunu düşünenler Ankara'yı yeterince tanımadıklarını, mutfak kültürünü özellikle Ankara kahvaltısını tatmadıklarının açık bir ifadesidir. Öyleyse Ankara kahvaltı neşesi ile oluşan kalıplaşmış ifadeleri yıkıp Ankara'ya yeni bir pencereden bakmak istiyorsanız Ankara kahvaltısı deneyimlemelisiniz.

Ankara kahvaltısı, sadece halkı değil, yabancı turistlerinde ilgisini çekerek uğramadan geçmedikleri lezzet duraklarıdır. Eğer yolunuz Ankara'dan geçiyorsa Ankara kahvaltı neşesi yani tam donanımlı bir kahvaltı sofrasında soluklanmanızı öneriyoruz.