ANKARA KAHVALTI MEKANLARI – OSMANLI MUTFAĞI

blog yazısı ekle !

ANKARA KAHVALTI MEKANLARI – OSMANLI MUTFAĞI

Osmanlı devleti, altı yüz yılı aşkın süre boyunca varlığını sürdürmüş büyük bir devletti. Bu süre boyunca farklı kültürleri etkilemişlerdir ve farklı kültürlerden etkilenmişlerdir. Mutfak kültürü etkilenen unsurların başında yer alır. Yöresel çeşitlerin yanı sıra farklı kültürlerin lezzetlerini de benimsemesi ile beraber günümüze kadar ulaşan lezzetlere sahiptir. Osmanlı mutfağı, yeni nesillere miras olarak bırakılmıştır.

Osmanlı mutfağı genel olarak, hamur işleri, sebze, et, tahıl, pilav, çorba, zeytinyağlı gibi çeşitlerden oluşmaktadır. Yabani otlar, baharatlar yemeklerin lezzetini artırmak için kullanılan yardımcı malzemelerdendir. Osmanlı mutfağı içerisinde bu kültüre özgü çeşitler de mevcuttur. Mesela yoğurt, bulgur gibi.

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Osmanlı mutfağı, yemeklerin lezzetinde iddialı olduğu kadar damaklara hitap etmesi ve çeşitlerin sayısız olmasında da iddialıdır. Osmanlı da genellikle iki öğün yemek yenilirdi. Sabahları kahvaltı günümüzdeki gibi değil de sabah yemeği şeklinde yapılırdı. Yani çabuk acıktırmayacak şekilde ve uzun süre tok tutucu olması nedeni ile yemek olarak düşünülebilir. Günümüzdeki gibi çay, kahve, süt, meyve suyu yerine çorba içilirdi. Sonraki öğün akşam yenilirdi.

Osmanlıdan kalan bu tatları merak ediyorsanız Ankara kahvaltı mekanları – Osmanlı mutfağının gerçek tatları ile merakınızı sonlandıracaktır. Masaya gelen siparişlerinizi daha tatmadan görüntüsünden bile ne kadar lezzetli olduğunu anlayabilmek mümkündür. Sipariş verdikten sonra açlık hissini fazla yaşatmadan anında servis yapılmaktadır. Kapıdan mekâna adım atar atmaz güler yüzlü personel tarafından karşılanır, mekânda geçireceğiniz süre boyunca en iyi şekilde ağırlanırsınız. Karar vermede zorlayacağınız çok sayıda çeşit bulunmaktadır.

Ankara kahvaltı mekanları – Osmanlı mutfağı, grup olarak katılımlarda da kolaylıklar sunmaktadır. Mesela özel bir menü istiyorsanız mekâna gitmeden önce yetkililer ile görüşerek hazırlatabilirsiniz. Böylece arkadaşlarınız, ailelerin oluşturduğu kalabalık bir sofrada her şey kusursuz olarak hazırlanmaktadır.

Ankara kahvaltı mekanları – Osmanlı mutfağı, Osmanlı kahvaltı geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Yani kahvaltı için on beşten fazla çeşit aynı kahvaltı sofrasında bulundurulmaktadır. Bu durum aynı zamanda Türk mutfağında da bir geleneğe dönüşmüştür. Başta Peynir çeşitleri olmak üzere yöreden yöreye farklı isimleri ve lezzetleri ile çeşitlilik göstermektedir. Mesela dil peyniri, Ezine peyniri, koloti peyniri, Çerkez peyniri vb. sucuk, salam, pastırma gibi et ürünleri sade, baharatlı, yumurtalı gibi çeşitli pişirme usulleri ile karşımıza çıkmaktadır. Reçel çeşitlerini de saymakla bitiremeyiz. Her meyve ve sebzeden reçel yapılması sadece ülkemize özgü bir yöntem ve lezzet çeşitliliğidir. Bergamot reçeli, portakal reçeli, kayısı reçeli ve daha fazlası. Ankara kahvaltı mekanları – Osmanlı mutfağı kahvaltıları reçel ile tatlandırılırken bal, kaymak, tahin pekmezi es geçmek olmaz. Bu ayrılmaz ikililere de ayrıca yer verilmektedir.

Ankara kahvaltı mekanları – Osmanlı mutfağı günün aydınlanmaya başlaması ile işe koyulur ve müşterilerini en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklara başlar. Bunun için sabah saat 07:00 ile öğlene kadar uğrayabileceğiniz mekanlardandır. Böylesine Türk kültürüne özel lezzetler ile kahvaltı sofrası hazırlanmaktadır. Ayrıca Osmanlı mutfağı denilmesinden dolayı günün çorbası ile her gün bir farklı çorba çeşidi menüde yer almaktadır. Sabah erken saatlerde enerjik olmak ve sağlıklı bir gün için Ankara kahvaltı mekanları – Osmanlı mutfağına uğramadıktan sonra yolunuza devam edebilirsiniz. Sabah kahvaltısı günün diğer öğünlerine göre iki kat daha değerlidir. Dolayısı ile böylesine değerli bir öğün ancak işin uzmanları tarafından hazırlanan şık ve lezzetli bir kahvaltı sofrasında kıymet kazanabilir. Yani Ankara kahvaltı mekanları – Osmanlı mutfağı ile güne hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. kahvaltı hazırlama derdi son bulurken karnınızı doyurarak mutlu bir şekilde işinize başlayabilirsiniz.